Good Karma


Good Karma Coffee is een Specialiteit koffiebrander met focus op hoge kwaliteit koffie. Deze zaak is gevestigd in Karlsruhe, daarmee maakt het deel uit van het Schwarzwald ofwel het Zwarte Woud: het meest bekendste vakantiegebied in Duitsland. Met regelmaat denk ik terug aan mijn mooie belevenissen in dit 200 kilometer lange en 60 kilometer brede landschap. In 2011, 2013 en nu ook komende zomer geniet ik er wederom van zijn praal en pracht. In Karlsruhe zit je als toerist goed, het kent een prachtig centrum met als hoogtepunt de Ettlinger Tor shopping center. Hier kan je terecht voor 130 winkels, cafes en restaurants. Persoonlijk heb ik mij ook prima vermaakt in de dierentuin ( Zoologischer Stadtgarten ). Vanaf het station ben je met gebruik van het gratis ( KONUS ) openbaar vervoer binnen 12 minuten bij Good Karma Coffee voor jouw kwaliteit koffie.

Specialiteit koffiebrander Good Karma Coffee

Trade Direct

Sinds de oprichting van Good Karma Coffee in 2013, importeert eigenaar Torsten Hahn vele koffiesoorten. De koffiebonen zijn direct afkomstig van bevriende boeren. Torsten bezoekt hun persoonlijk en onderhandelt eerlijk over de prijzen. Koffie dat niet afkomstig is uit eigen import krijgt hij van collega’s en groene koffie importeurs welke zijn mening over eerlijke koffie delen: de beste koffie gaat altijd een paar handen. Zodoende heeft men een 100% traceerbaarheid van koffie, een samenwerking in de buurt en op lange termijn met de boeren en een prijsbeleid dat mensen in producerende landen helpt hun leven te verbeteren.

torsten1
Founder of Good Karma Coffee: Torsten Hahn

torsten2

Labels maken het verschil

Er is al een tijdje een nieuw systeem binnen Good Karma Coffee: De trend bij veel espresso liefhebbers gaat steeds meer richting de fruitige kant, terwijl aan de andere kant een grote vraag naar minder fruitige filter koffie ontstaat. Andere Espresso drinkers verkiezen dan weer klassieke chocolade-gearomatiseerde koffie en ga zo maar door. Vandaar dat Torsten zijn koffie heeft onderverdeeld in drie categories: Bright Roast, Medium Roast en Dark Roast.

Bright Roast | is fruitig en heeft een bloemig aroma, heeft een goede balans tussen zoet en zuur, minder body en geen bitterheid.

Medium Roast | is chocolade / caramel met een lichte fruitigheid, heeft meer body en is warm geroosterd.

Dark Roast | is chocolade / bitterzoet, nootachtig, kruidig met veel body en geen zuur.

Good Karma Coffee: rechtstreeks afkomstig van de boer

koffie
goodkarma5

Van Good Karma Coffee mochten wij deze smaken promoten:

Bright Roast

Medium Roast

Dark Roast

bhe

Mede dankzij het divers aanbod aan koffie variaties zit je bij Good Karma Coffee direct goed. Vanuit Nederland is het slechts 5 á 6 uurtjes reizen richting Karlsruhe. Een overnachting hoeft niet duur te zijn gezien het groot aanbod aan fehrienwohnungen. Tijdens uw verblijf kan je gelijk genieten van de uitstekende gastvrijheid van deze stad. Mocht je niet direct zin hebben om zo’n grote afstand af te leggen dan kan je de koffiebonen van Good Karma Coffee ook gewoon online bestellen. – evenals de accessoires.  Al met al is Karlsruhe in het Schwarzwald in combinatie met een goed kop koffie een belevenis welke je écht moet gaan ervaren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s