Soul Chocolate


 

Soul Roasters is opgericht door het jonge koppel Katie en Kyle, twee actieve ontdekkingsreizigers. – getrouwd en samen ook nog eens verslingerd aan cacao. Het was uiteindelijk in Wellington, Nieuw-Zeeland waar een klein café werd ontdekt waar zij al snel in de ban raakten van de complexiteit van origin chocolade. Dit liett zo’n diepe indruk achter op het tweetal dat zij uiteindelijk in Ontario, Canada hun eigen bedrijf ‘Soul Roasters’ oprichten. In 2015 stond het bedrijf dan ook geregistreerd. Échte origin chocolade, onder de naam ‘Soul Chocolate’, waar boeren hard voor hebben gewerkt. – elke reep is perfect tot stand gekomen en heeft een eigen unieke smaak. – je proeft duidelijk de perfectie van het roosteren.

roasting
Katie at work

choc

Tijdens hun reizen hebben zij veel geleerd over de oorsprong van cacao,  niet alleen weten zij nu hoe het tot stand komt maar ook wie het tot stand laat komen. Het is inmiddels dan ook hun doel geworden om 100% Direct Trade onderhandelingen met boeren te ondergaan. Op basis van deze constructie verdienen boeren net iets meer dan bij Fair Trade. – misschien resulteert dit ooit wel in het behalen van hun ultieme einddoel: een eigen prachtige schuur op het platteland waar ze samen cacao kunnen roosteren. Dit om het vakmanschap net dat beetje meer te geven.

Hoe smaakt Soul Chocolate

soul3
Our samples from Soul Chocolate

Van Soul Roasters mocht ik drie kleine repen Soul Chocolate proeven, dit waren:

  • Papua New Guinea ( 77% cacao ) –
  • Madagascar ( 70% cacao )
  • Venezuela ( 75% cacao )

Wat ik persoonlijk erg leuk vind aan deze repen is hun formaat, het is bijna schattig klein. Je proeft duidelijk dat de repen zwaar geroosterd zijn, wat zeker ten goede komt aan de kwaliteit van zijn cacao bonen. – zeker wanneer het op smaaktonen als citrus en bessen aan komt. Het kan voor de beginnende chocolade eter even wennen zijn, maar uiteindelijk heb je de smaak wel te pakken. De verpakking maakt met zijn prachtige illustraties het geheel helemaal af. – al met al zeer aangenaam! Dit kwaliteit chocolade om te waarderen: telkens opnieuw.

De repen zijn online in hun eigen webshop te bestellen. |

souly

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s