Nathan Miller


Nathan Miller staat bekend om zijn heerlijke gebak- en dessert creaties. Dit deed hij al jaren voordat hij de chocolade industrie in ging. Hij begon in 2010 te Chambersburg, Pennsylvania met het vervaardigen van chocolade. – wat veel mensen niet van hem weten is dat hij als kind al graag bezig was met het maken van chocoladesaus. De 37 jarige Nathan is inmiddels een échte chocolatier geworden. Zijn heerlijke chocoladerepen met bijzondere wikkels blijven een besproken onderwerp op menig chocolade bijeenkomst. ‘The place to be’ voor menig chocolade liefhebber.

Verkozen tot beste chocolade in het land!

Nathan is altijd erg bewust bezig wanneer het gaat om ingrediënten. Hij selecteert ze zorgvuldig en blijft voortdurend op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden. Hierbij heeft Nathan een voorkeur voor biologische suikers en fair-trade bonen. Zo verteld hij;  “Wij importeren onze cacaobonen uit verschillende landen, waaronder een aantal uit het Dominicaanse Republiek. – Het zal zijn zoals wijn, met druiven.” >>

bars

Dit alles neemt flink wat tijd in beslag in Miller’s Bakkerij annex café te Colorado, zijn nieuwe thuisbasis sinds juni 2013.  Zelf noemt hij het trots: ‘Factory Coffeehouse’. – en dit is het ook, een gezellig koffiehuis direct gelegen aan zijn fabriek. Nathan Miller hoopt dat men bij het proeven van zijn chocolade meer leert over de afkomst en het proces: dit maakt het geheel net iets specialer. <<

Wij mochten Nathan Miller Chocolate uitproberen

nathan,iller
Click to enlarge

De volgende repen kregen we binnen:

  • Madagascar ( 73½% )
  • Peru ( 72% )
  • Boxcar Coffeebar ( 70% )
  • Salt + Wafer
  • Gingerbread Bar ( 55% )

De chocolade repen van Nathan Miller zijn anders van smaak dan de gemiddelde chocolade reep. – elke reep heeft zijn eigen unieke smaaksensatie en voldoet daarmee aan de wens van de klant. Zo proef je bij de Gingerbread reep duidelijk de zalige botermelk welke de boventoon weet te voeren. De Boxcar Coffee reep gaat terug naar de essentie van een échte Italiaanse espresso. Blijkbaar weet Nathan precies wat de klant wil en daarmee voldoet hij aan al zijn/haar wensen tijdens het vervaardigen van deze repen.

Deze Nathan Miller chocolade repen zijn online te bestellen in de webwinkel.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s