Bacchi Caffè


Als er één warme drank te benoemen valt waar menig Nederlander verzot op is; dan is het wel koffie. De Nederlander ontwaakt met een espresso, geniet van een ontbijt met koffie toe, neemt een cappuccino bij het middageten en zodra de avond zijn intrede doet: is het tijd voor een latte macchiato. Wat koffieverbruik betreft doen wij zeker niet onder voor de Italiaan. – het liefst hebben wij nog een lekker stukje chocolade toe; ‘origin’, welteverstaan.

bacchi5
Origins Lijn

 

Waar de Nederlander zijn ‘pleur’ haalt

Vandaag de dag halen veel mensen hun dagelijks bakkie ‘pleur’ nog voor het grootste deel bij de supermarkt of een speciaalzaak. – gelukkig doet lang niet iedereen dit. Wat eens nog een simpel bakkie ‘pleur’ of ‘slootwater’ was doet tegenwoordig onder voor de hoogstaande kwaliteit koffie van gerenommeerde ondernemers en barista’s met oog- en hart voor het vak.

Van Segafredo naar Bacchi

hendrik
Hendrik Blom ( Black Espresso Services )

Één van deze ondernemers is Hendrik Blom, eigenaar van ‘Black Espresso Services’. Sinds 1990 zit hij al in het vak. Terwijl de meeste koffie drinkers met Douwe Egberts in de weer waren, was Hendrik al bezig met het échte Italiaanse werk, de Segafredo Zanetti: authentiek en één en al chroom: een heus koffiemonster dus. Na veertien jaar dienst en een jaartje meedraaien bij Franke koffiesystemen is Blom uiteindelijk begonnen met zijn eigen Black Espresso Services’. – een gespecialiseerde groothandel specifiek gericht op apparatuur, de benodigde tools, thee, koffie en trainingen. Deels door passie en mede door kennis zag hij kansen liggen voor het merk ‘Bacchi‘, toen nog een concept en inmiddels een heerlijke espresso om over te schrijven.

Lotte & Lotte

Tompouce_ZW
Lotte van der Spek

Verder zijn er bij Bacchi Caffè twee dames aan het werk met de naam ‘Lotte’. De eerste is Lotte van der Spek, zij is verantwoordelijk voor zaken als: ontwikkeling, de origins lijn, updates voor de website, events, acties, het social-media gebeuren en nog veel meer! Naast dit alles is Lotte ook nog eens aan het werk voor Enbiun: een creatief bedrijf dat heeft meegedacht aan het concept achter Bacchi.

Lotte%20Egging_png_545x350_q85
Nieuwe distributeur Lotte Egging

De tweede Lotte is sinds kort de nieuwe distributeur voor Bacchi Caffè en Black Espresso Services in Gelderland en Overijssel. Haar naam is Lotte Egging en ook zij is helemaal weg van de diverse geuren en smaken van koffie. Zo ziet zij het als haar doel om koffiedrinkend Nederland kennis te laten maken met onderscheidende koffieconcepten en de mogelijkheden van Black Espresso Services. Het bedrijf heeft namelijk meer te bieden dan mooie koffies. Wil je meer lezen over Lotte Egging check dan zeker haar introductie.

In plaats van een bakkie drink je een Bacchi

kidsDe koffie van Bacchi is vervaardigd uit 100% Arabica bonen uit koffiegebieden over de hele wereld en draagt daarnaast ook het Max Havelaar Fairtrade keurmerk. – hierbij ondersteunen zij als merk ook nog eens ‘Coffee Kids’, een organisatie dat zich belangeloos inzet voor de koffieboer in armoedige leefomstandigheden. Wie een keus maakt uit de Bacchi Basis Originals lijn of juist de Bacchi Origins ( welke wij hebben mogen testen ) kiest voor kwaliteit koffie waarmee je tegelijkertijd een goed doel kan ondersteunen. Wat wil je als koffieliefhebber nog meer!?

 

Captainofgoods.com mocht Bacchi testen

bacchi6

Van Bacchi Caffè ontvingen wij de volgende smaken:

El Salvador Santa Ana | De Pacamara boon voor deze koffie groeit in de regio Santa Ana. Als het gaat om koffie is Santa Ana de meest geprezen regio van El Salvador. De koffiebessen groeien op schaduwrijke plantages op de flanken van de Santa Ana vulkaan. Door de constante temperatuur tussen de 16°C en 18°C rijpen de bessen traag, wat de kwaliteit ten goede komt. Bron: Bacchi | Smaak: deze koffie zou volgens de verpakking een milde body met bloemige en fruitige tonen hebben. Ik moet beamen dat dit correct is, tevens doet het mij terug denken aan een écht normaal bakkie koffie, gewoon even terug naar af. Ditmaal heeft de koffie qua smaak een complexere zuurgraad waardoor het geheel net iets beter is afgerond. De fruitige tonen zijn voorzien van een bloemige aroma en de koffie heeft een zachte, zoete en nootachtige basis. Bij de Pacamara neem ik weliswaar citrus waar. – al met al een goed bak koffie! |

 

Panama Boquete | Deze koffie komt van de plantage La Esperanza van Jose Pretto, een Panamees met Italiaanse roots. Koffie is hem met de paplepel ingegoten. De koffiebessen groeien op rijke vulkanische grond. De combinatie van milde temperaturen en de perfecte hoeveelheid neerslag zorgt ervoor dat de boon zijn unieke zachte zoete smaak ontwikkelt. Bron: Bacchi | Smaak: volgens de verpakking heeft deze koffie een volle body met zoete tonen van honing en sinaasappel. Wanneer ik deze koffie tot mij neem kom ik tot de conclusie dat het een fruitige koffie is voorzien van een kruidige mix. Het geheel draagt een authentiek milde zuurgraad en heeft een milde body. Al met al is het een heerlijk kop koffie waarbij je zeker de honing en sinaasappel waar kan nemen op je smaakpapillen. |

 

Ethiopia Sidamo | In het land waar de koffie zijn oorsprong vindt, produceert de Sidamo regio één van de meest kwalitatief hoogwaardige koffies. De koffie wordt geteeld op kleine plantages, waardoor de zorg en aandacht maximaal is. Alleen de volledige gerijpte bonen worden met de hand geplukt en vervolgens gedroogd in de zon. Dit zorgt voor de bijzondere uitgesproken smaak. Bron: Bacchi | Smaak: de verpakking weet ons te vertellen dat deze koffie een lichte aciditeit gecombineerd met een fruitige smaak bezit. Na het proeven van deze koffie weet ik dat het geheel bestaat uit: citroen en een ahornsiroop-achtige body. Dit alles zorgt voor een perfect kopje koffie om zeker ook met vrienden en/of familie te delen. |

 

Bacchi bestellen?

Heeft u na het lezen van dit artikel interesse in één van de vele smaakvariaties van Bacchi Caffè, dan kunt u terecht op de website en alvast een heerlijke selectie samenstellen. Voor meer vragen of informatie:

FB: https://www.facebook.com/bacchi.caffe
Insta: https://www.instagram.com/bacchimoment/
Twitter: https://twitter.com/bacchimoment

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s