Georgia Ramon


Op 15 maart 2016 publiceerde ik een interview met niemand minder dan Georg Bernardini: chocolatier, schrijver en auteur van het boek ‘Chocolate The Referance Standard’. Wie een willekeurig chocolade evenement wenst te bezoeken zal zijn boek tegen komen. Dit is ook helemaal niet vreemd, gezien dit boek zo’n 4000 chocolade producten in woord en vaak ook beeld beschrijft. Inmiddels is Georg Bernardini samen met zijn levenspartner Ramona Gustmann volop chocolade aan het produceren, dit in de vorm van een échte ‘Georgia Ramon’ reep. – waarvan er al achttien variaties zijn verschenen.

Georgia Ramon
Click for full screen
teamwork
Met een klein team aan het werk

Alleen de beste grondstoffen voldoen

Georg wil alleen de best mogelijke kwaliteit produceren. Dit is voor hem alleen mogelijk door het inkopen van de beste grondstoffen. Een andere stap is dat hij zo min mogelijk makkelijk te produceren producten op de markt zal brengen. Het is niet meer dan logisch dat Georg Bernardini voortaan alles van boon tot reep gaat vervaardigen. Hij roostert, slijpt en concheert alle chocolade dan ook zelf. – wat nog een beste klus is. Zijn vriendin Ramona weet alles daarna te verkopen in hun prachtige atelier, gelegen aan de Königswinterer Straße 624 te Bonn in Duitsland.

paint56
De oude huisstijl

Nieuwe huisstijl

Voorheen verkocht Ramona ook al repen van Georg, hetgeen echter verpakt zat in een compleet andere stijl. De oudere generatie klanten is dan ook erg tevreden over de nieuwe huisstijl. Het geheel oogt verfrissend, valt direct op en menig winkel wil dit product maar al te graag uitstallen in zijn/haar winkel. – één van de Nederlandse verkopers is dan ook ‘ClearChox‘, een gezellige online chocoladewinkel welke met regelmaat terug te vinden is op menig chocolade evenement. Al met al ben ik zelf net als menig ander chocolade liefhebber helemaal weg van mooie verpakkingen; maar het allerbelangrijkste is voor mij toch écht de smaak. Hoe het daarmee zit leest u snel genoeg.

Laten we de chocolade eens testen

picture4
picture2
picture3

Van Georgia Ramon ontvingen wij de volgende repen:

  • Zedernkerne Vegan // Pijnboompitten BIO Vegan ( 50% Cacao )
  • Kaffee & Kakao-Nibs // Koffie & Cacao-gebroken bonen BIO ( 55% Cacao )
  • Marañón Peru Limited Edition ( 60% Cacao )
  • Marañón Peru Limited Edition ( 70% Cacao )
  • Carolina Reaper Chili ( 70% Cacao )
  • Ghana BIO ( 70% Cacao )
  • Belize BIO ( 70% Cacao )
  • Philippinen Limited Edition // Filipijnen ( 80% Cacao )

Wie goed naar het rijtje boven deze tekst kijkt zal opvallen dat het merendeel uit 70% repen bestaat en dat er enkele biologische- maar ook Limited Editions tussen staan. Voor mij een teken dat Georg Bernardini zorgvuldig bezig is geweest met het creëren van voldoende variatie. Hem kennende is dit meer dan logisch, hij heeft namelijk flink wat landen bezocht om het één en ander over chocolade in kaart te brengen. Niet alleen zet je daarmee een prachtig boek ( Chocolate The Reference Standard ) voor de chocoladeliefhebber op de schappen neer, je leert zelf ook het één en ander over marketing- en tactiek.

Over smaak valt niet te twisten wanneer je deze repen goed proeft. Bij de Marañón Peru van 60% cacao proef je duidelijk hoe de melkchocolade lichtjes maar zeker richting puur keert. – dit is erg bijzonder om waar te nemen, qua smaak voelt het dan ook als een licht kusje tussen melk en puur. Dit proef ik overigens ook bij de 50% cacao Zedernkerne reep: die ene voorzichtige wankeling waarbij je op het randje van melk/puur balanceert.

Als koffieliefhebber heb ik zeker genoten van de Kaffee & Kakao-nibs: de juiste kruising tussen chocolade en een heerlijke espresso weten elkaar moeiteloos te vinden om vervolgens samen met een zwoele smaaksensatie af te sluiten. – dit vind ik dan ook wel weer het bijzondere ervan; hoe chocolade zich weet te verfijnen doormiddel van talloze verbindingen.

Zodra ik aan kom bij de ‘Limited Editions’ blijf ik het jammer vinden dat het tijdelijke repen zijn, ze zijn o zo lekker! – en ook nog eens verkrijgbaar in een verschillend aantal cacao procenten. Ik kan er maar één ding op zeggen: koop deze eerst!

De Carolina Reaper is een reep bij uitstek: in Nederland wist ik al kennis te maken met de ‘Heet op de tong’ reep. Deze pittige reep is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Freddie ‘gig’ Vialle en Urban Cacao. Deze Carolina Reaper is alweer de tweede op mijn lijst van hete repen om te proberen; en ik mag zeggen dat het wederom flink wat glazen melk heeft gekost om de hitte weg te spoelen. Dit soort repen blijf ik telkens weer leuk vinden om met familie te delen. – altijd leuk om te zien wie er weer het beste tegen kan!

 

Verkooppunten

Wil jij de nieuwe repen van Georg Bernardini & Ramona ook eens proberen? – dan kan je in Nederland terecht bij ClearChox of anders via de website bij van Georgia Ramon.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s