Urban Cacao


 

urban
Één en al vakmanschap

Wie de Rozengracht in Amsterdam kent weet bij voorbaat al dat je sinds 2014 nummer 200 niet kan missen: deze opvallende zwart/groene winkel met een open werkplaats van 400m2 van Urban Cacao staat bekend om de prachtig verpakte chocolade repen- en overige heerlijke chocolade variaties. Uiteraard kan je er ook terecht voor macarons en eigentijds koekwerk. Hier is een lekker kop koffie of ijs in de warme zomermaanden bij te nuttigen.

Deze gezellige winkel met een even zo prachtig interieur is opgericht door Hans Mekking en Jochem Keune. Beiden kennen een jarenlange ervaring op het gebied van reilen en zeilen. Dit is direct terug te vinden in de uitstraling- en uitstalling van hun veelbelovende zaak. Zo staat patissier en glacier Hans Mekking bij dag en dauw aan chocolade creaties te werken, terwijl Jochem Keune zich richt op de marketing- en verkoop van hun producten. Naast de Rozengracht is er ook een tweede winkel gerealiseerd aan de Huidenstraat 30hs.

 

Urban Cacao Amsterdam – Refined Chocolates

Waar komt de cacao vandaan?

Bij Urban Cacao doet men niet aan keurmerken, wel sluiten zij kinderarbeid, een oneerlijke prijs en het gebruik van chemische hulpstoffen volledig uit. Met andere woorden; hun chocolade variaties zijn authentieke-, eerlijke-, lekkere-, verse-, natuurproducten. Daarnaast worden alle creaties op locatie vervaardigd. – en dit is toch wel heel erg leuk om te zien!

Samenwerking Van Gogh Museum

vincent
De Van Gogh repen

Vanaf 1 september 2015 besloot het Van Gogh Museum te gaan samenwerken met Nederlandse ontwerpers en topmerken. Dit alles ten bate van de opening van het nieuwe entreegebouw aan het museumplein. Deze producten worden inmiddels verkocht in de museumwinkel. Één van de vele topmerken was uiteraard Urban Cacao: aan hun viel destijds de eer om voor dit museum en uiteraard als tribuut aan de schilder Vincent van Gogh, een drietal repen te produceren. Urban Cacao is de uitdaging aangegaan en het resultaat in: puur, melk en wit is te bewonderen en/of te proeven aan de Rozengracht of in het Vincent van Gogh Museum.

 

Urban Cacao op de testplank

news

De repen welke ik mocht ontvangen zijn

  • Grand Cru Origin | Dominican Republic | 70% Cacao |
  • Grand Cru Origin | Tanzania | 70% Cacao |
  • Grand Cru Origin | Papua New Guinea | 37% Cacao |
  • Single Estate | Cuba | 72% Cacao |
  • Blended | Extra Pure | 80% Cacao |
  • Blended | Dark Chocolate | 70% Cacao | Van Gogh Museum |

Ik heb al vele chocolade repen voorbij zien komen op mijn blog en toch blijft het telkens weer een verademing: het één op één zijn met een prachtige verpakking, de inhoud en zijn afkomst. – de vele uren inzet van een ervaren Patissier mogen we daarbij ook niet vergeten. Het belangrijkste is voor mij toch telkens weer de smaaksensatie: de ene reep is namelijk nooit de andere. Dit is ook het geval bij de repen van Urban Cacao; Een ‘Grand Cru’ is uiteraard geen ‘Single Estate’ en de Estate is geen ‘Blended’ reep. – niet meer dan logisch uiteraard.

Het kan bij wijze van spreken best het geval zijn dat je meer een Grand Cru dan een Single Estate liefhebber bent. – het verschil zit hem hierbij in de bonen. Een blend is bijvoorbeeld een mix van bonen uit verschillende regio’s. Single Estate staat voor één plantage en Grand Cru Origin staat voor beste bonen uit een bepaalde streek. Bij de repen welke ik van Urban Cacao mocht proeven kon je het verschil duidelijk proeven: en zo hoort het ook! >>

20160114-154832-largejpg

Met name de 37% cacao reep vond ik erg zalig, dit omdat ik zelf niet graag puur tot mij neem. Puur verkies ik juist wel weer om de kwaliteit van een reep te doorgronden. – daar leent het zich uitstekend voor. Zeker de Van Gogh reep met munt smaak was écht mijn ding, je verlangt gewoon naar meer, zelfs als je niet echt iets met puur hebt. Begrijp mij trouwens niet verkeerd; ik vind puur erg lekker: alleen zit ik dan wat sneller vol.

Mocht je binnenkort bij Urban Cacao langs komen, vergeet dan zeker niet een Van Gogh reep te kopen. – of één van de vele andere unieke repen waaronder ‘Heet op de tong’. <<

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s