Wellington Chocolate Factory


Wie een Instagram account heeft ziet regelmatig de stoere verpakkingen van ‘Wellington Chocolate Factory’ voorbij komen: maar wat is de WCF nu eigenlijk en belangrijker nog waar komen deze prachtig verpakte repen vandaan? – Captain of Goods is zijn zoektocht begonnen en was gelijk enthousiast! – helemaal niet vreemd… we mochten er immers ook een flinke hap inzetten!

wellington

De Wellington Chocolate Factory is gevestigd in hoe kan het ook anders: Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland; ook wel de thuisbasis van de Maori geschiedenis genoemd. – en daarnaast ook de geboorteplaats van superster Russell Crowe. Nieuw-Zeeland staat trouwens ook bekend om zijn gastvrijheid en prachtige natuur welke decor stond voor The Lord of the Rings.  – en nu verkoopt men er zelfs heerlijke chocolade verpakt in kunstwerken van legendarische Nieuw-Zeelandse kunstenaars.  Dat mag wat mij betreft gezien en geproefd worden! – zelfs de winkel is een mooie plek om te bezoeken. Een rondleiding is dan ook mogelijk via Google Maps.

Wellington Chocolate Factory

Het bedrijf

 

rochelle-and-gabe

Wellington Chocolate Factory is in 2013 opgericht door Rochelle Harrison en Gabe Davidson. WCF is het eerste chocolade bedrijf welke Fairtrade gecertificeerd is. De bonen zijn afkomstig uit landen als het Dominicaans Republiek, Peru en Madagascar. – niet alleen verkoopt men prima kwaliteit chocolade, het duo had een tijdje terug ook een ‘Kickstarter Campagne’ gelanceerd. – het doel om $36,000 op te halen voor een cacao plantage in Bougainville is meer dan gelukt. Nu kan men cacao op traditionele 18de eeuwse wijze vervaardigen. Één van de repen welke op deze manier vervaardigd kan worden is de ‘Bougainville Reep’. Deze is geheel vervaardigd uit single origin Bougainville cacao bonen.

De chocolade repen van de Wellington Chocolate Factory kosten per stuk $13,50 dollar. Omgerekend is dit ongeveer 12,03 euro per reep. – maar dan heb je wel écht iets in handen. Deze repen zijn nog niet in Nederland te koop maar wel bij WCF zelf. Je kan de repen gewoon online bestellen in hun webshop. Er is keus uit tien variaties.

Wellington Chocolate Factory reep op de testplank

900
new2
artwork

De repen welke ik mocht testen zijn:

 

Laten we beginnen met ‘The Great War’ reep. Zodra je deze reep omkeert zie je eigenlijk al één groot slagveld van kokosnoot en noten. Deze reep is opgedragen aan de ( de naam zegt het al ) eerste wereldoorlog. De reep bestaat uit kokosmelk chocolade overgoten met Anzac ( Australian and New-Zealand Army Corps ) crunch. Bij de eerste hap proef je direct waarom men voor deze samenstelling gekozen heeft. De kokos, siroop, zeezout en havermout doen de noten goed recht. Met name de 52% cacao verhouding is perfect uitgekozen voor deze smaak. Het betreft een heerlijk lichte chocolade reep boordevol smaaksensatie.

De ‘Samoa’ reep is ideaal voor de liefhebber van puur cacao. De cacao bonen zijn afkomstig van kleine familie boerderijen uit de Zuid-Pacific. Het betreft een 77% Trinitario reep welke rijk van smaak is. Mede door zijn bereiding proef je dat deze reep met veel liefde is samengesteld uit een melkachtig doch moutig fruitig kruid. Een prima reep voor de late avonduurtjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s