Friis Holm


 

Mikkel Friis Holm is professioneel chef-kok van beroep: chocolade maakt zijn gerechten nog smakelijker en vice-versa geldt dit uiteraard ook. In zijn verleden was hij werkzaam in zowel San Francisco als Denemarken. – Niet veel later heeft Mikkel ook nog geruime tijd een bakkerij draaiende gehouden. Toen hij in 2008 door Bonnat gevraagd werd mee te werken aan een nieuwe collectie origine repen ging bij hem de knop om. Inmiddels heeft hij een familiebedrijfje waardoor hij in staat is zijn eigen ‘Friis-Holm’ repen te produceren. – en deze smaken niet verkeerd; dankzij zijn kennis van Zuid-Amerikaanse cacao en liefde voor uitzonderlijke smaken.

new

Welke repen mochten wij testen?

  • Dark Milk | 55% Cacao | Milk |
  • Indio Rojo | 70% Cacao | Dark | Single Bean |
  • Nicaliso | 70% Cacao | Dark | Single Bean |
  • Chuno | 70% Cacao | Dark | Double Turned Single Bean |
  • Chuno | 70% Cacao | Dark | Triple Turned Single Bean |

new4

Van de vijf chocoladerepen van Friis-Holm bestonden er vier uit 70% cacao en toch waren de smaken zeer gevarieerd. Zo waren er twee ‘Chuno’ repen welke identiek aan elkaar verbonden waren; echter door de wijze waarop de bonen bereid waren toch flink in smaak verschillen. – je zou deze twee dus makkelijk samen kunnen kopen en toch twee totaal andere manieren van proeven ervaren. De ‘Niclaliso’ en ‘Indio Rojo’ zijn beide single beans repen, dit was ook duidelijk merkbaar: en toch … je neemt weliswaar een andere belevenis waar. Het blijft mooi om te zien hoe Mikkel rekening heeft gehouden met de veelzijdigheid van 70% cacao. Wanneer ik bij de ‘Dark Milk’ aan kom neem ik een zachte doch ietsje aan de sterke kant 55% cacao waar. Ook hier is te merken dat het niet zomaar om melkchocolade gaat; het blijft immers wel een échte Friis-Holm!

Waar kan ik de repen kopen?

In Nederland zijn de repen te koop bij Chocoladeverkopers. Uiteraard zijn deze ook gewoon online te bestellen via de website van Friis-Holm.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s