Cupkes


Cupkes is een hippe online winkel waar je terecht kan voor unieke kopjes en bijzondere thee variaties. Oprichtster en designer/illustrator Marijke Mol had vele jaren een lunchroom/coffee locatie waar men terecht kon voor de lekkerste cheesecake, bagels en kwaliteit barista koffie. Langzamerhand trok juist het serviesgoed, thee en daarmee ook de High Tea haar steeds meer aan. Het duurde van daaruit niet lang meer; uiteindelijk ging Marijke zelf serviesgoed ontwerpen; en wat is een mooi kopje zonder thee? – juist ja! Al snel werd het concept van ‘Cupkes’ duidelijk.

Cupkes is een combi van design en thee

MARIJKEMOLHet merk CUPKES is hip, trendy & fashionable wat ‘cup design’ betreft dan. Zodra je eenmaal een kopje besteld hebt is een vreugdedansje niet te vermijden. Simpele dagelijkse bezigheden als thee drinken vervormen zich steeds meer tot een plezierig ritueel. Dit maakt Cupkes tot een cadeautje voor jezelf. – Prachtig verpakt en leuk om uit te pakken! Hier heeft Marijke haar creatieve skills dan ook goed bij gebruikt.

Ballet performance in Swan Lake set   

 

High Tea Servies & Biologische thee

CUPKES is in 2015 begonnen met het uitbrengen van een High Tea Servies van hoog kwaliteits-porselein ( extra dikke horeca kwaliteit ). Daarnaast verkoopt Marijke 3 theelijnen bestaand uit biologische thee; lekker, gezond en verantwoord!

servies

De 3 theelijnen van Cupkes bestaan uit: de speciale theesoorten: zwart, groen, wit en oolong. Verder zijn er de ‘Blends’, échte vrouwentheetjes en de ‘Kekke kinderthee’ blends met rooibos en fruit: want thee drinken met je kinderen is super gezellig! Met deze thee sponsort Cupkes dit jaar trouwens ook het KIKA Kinder kanker Fonds. – wat uiteraard een prachtig initiatief is.

Cupkes op de testtafel

Wij mochten van Cupkes alvast 3 theetjes uitproberen, waaronder:

  • African Lady ( Tanzania Lupunde )
  • China Sencha Organic
  • White Buds Mao Jian ( Chinese witte puntjes thee )
cuppa
Sample Package Cupkes.nl

De ‘African Lady’ is een biologische zwarte thee afkomstig van de ‘Luponde Tea Plantage’ te Tanzania. Deze thee is vervaardigd op een hoogte van 2.100 meter in het Livingstone gebergte. Deze thee is goed sterk en heeft een verfijnde smaak, wat ik zeker kan waarderen bij een zwarte thee. Je proeft duidelijk dat dit niet zomaar even een snel simpel gezet theetje is. Het proces dat deze thee heeft mogen doorstaan is duidelijk kenmerkend geweest voor elk smaakaspect. – deze Lady doet wat het beloofd.

China Sencha Organic is een groene thee geteeld en geoogst in China. Het is een theetje voorzien van delicate zoetheid, milde zuurgraad en bloemig-groen aroma. – aldus de omschrijving. Persoonlijk vond ik juist het bloemige gedeelte goed doorbreken op de klif van zoet- en mildheid qua zuurgraad. Dit alles zorgt samen voor een prima samenstelling- en balans van beide partijen. Dit is Sencha thee zoals het hoort te zijn.

Op het moment van afsluiten drink ik de White Buds Mao Jian, een biologisch theetje eveneens uit China. Deze thee is licht, rond en soepel van smaak, waardoor het effect net iets meer op de afdronk komt te liggen. – dit is prima, want juist bij deze theetjes wens ik een prima dosering van de jonge blaadjes tot mij te nemen. Perfectie in een cuppa!

Waar kan ik Cupkes thee bestellen

Cupkes thee kan je gewoon online bestellen via de website Cupkes.nl – hier kan je tevens terecht voor los en/of compleet serviesgoed.

Een reactie op “Cupkes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s