Chalo


Chalo is een jong en fris pop-up store met een ‘funky’ uitstraling, opgericht door Simon de Clerck, Peter Goethals en Gita van den Boer. Hun doel: mensen inspireren om gezonde producten uit diverse culturen en het daartoe behorend klimaat te beleven als zijnde culinair genot. Dit wil het bedrijf gaan doen door diverse rebelse ‘Funky Feel Good Food-producten’ te lanceren. Het stoere schattige aapje op het logo is geïnspireerd op ‘Hanuman’, één van de Goden uit het Hindoeïsme. Hanuman is een godheid met de gedaante van een sprekende aap. Deze speelt een belangrijke rol in het Hindoïstische epos de ‘Ramayana’. ‘Chalo’ zelf staat voor “komaan- Let’s go” in het Hindi. Wanneer de Chai Wallah zijn chai uitschenkt, hoor je zijn gehaaste klanten ongeduldig “Chalo chalo!” roepen. Wat dit bedrijf erg slim gedaan heeft is de opstart van één product in plaats van een winkelrek vol. – want wat niet is, kan nog komen; en wat is er niet leuker dan een verrassing!?

chalo4

Zodoende zijn er vier diverse ‘Hug in a mug Chai Latte’ variaties verschenen, waaronder: Kardemon, Citroengras, Masala en Vanille. Nu hoor ik je denken waarom zijn er maar vier smaken? – het is juist fijn en makkelijk; zo is wat mij betreft de keus beperkt en sta je minder lang te twijfelen. Des te meer tijd heb je om thuis alles te kunnen proeven. – en quality time is juist zo fijn en gezond voor ons. Gezond is een Chai Latte van Chalo dan ook zeker, het product bevat namelijk alleen maar natuurlijke ingrediënten. Kleurstoffen of additieven doet men niet aan, dat is een gepasseerd station. >>

1915216_633459953467824_8630243451130950924_n

Wat Chalo thee zo uniek maakt is hun aanpak; deze is onorthodox en rebels, de producten zijn uniek in smaak en nieuw op de huidige markt. Op een laagdrempelige, niet belerende manier willen zij hun klanten enthousiasmeren er bij stil te staan dat je bent wat je eet en dat je ook gezond kan drinken op een hippe manier. Samen met hun klanten wil het Chalo Team de transitie naar gezonde en biologisch producten maximaliseren. << |

Poedermix thee

Een Chalo Chai Latte hoeft enkel gemengd te worden met heet water en de door jou uitgekozen melk. Er gaat 12 gram in een kopje, hier komt nog 8-10cl heet water bij, nog eventjes goed roeren: voeg vervolgens 5cl hete melk toe en je kan genieten van jouw eigen Chai Latte!

Chalo en de sociale werkvoorziening

rolstoelChalo producten worden vervaardigd binnen de sociale werkvoorziening, wat uiteraard een bijzonder initiatief is. Zo kunnen mensen met een beperking, bijstandsuitkering of vanuit een re-integratie traject aan het werk blijven. Een deel van de opbrengst is voor India bestemd. Chalo richt zich daar momenteel op Calcutta, ofwel Kolkota: de hoofdstad van West-Bengalen. Inmiddels heeft Chalo zijn oog ook laten vallen op de theeplantages voor een eventuele samenwerking. Dat ’t hart op de juiste plek zit is wel te merken aan het feit dat elke aankoop ‘groen’ bezorgd wordt bij hun klanten. Dit wil zeggen dat zo natuurgetrouw mogelijk.

 

Bestellen via de webshop

De diverse Chalo Hug in a Mug Chai Latte’s zijn online te bestellen.

Winactie namens Chalo

chai

Wil jij kans maken op een heus ‘Mini Teaser Pack’ van Chalo met daarin alle smaak variaties? Dan is dit wat je mag doen:

  • Schakel je Instagram account in
  • Volg @captainofgoods & @chalocompany
  • Gebruik de Repost app om onze winactie afbeelding te reposten
  • Tag deze repost met de hashtag #deliciouschalo
  • Geef aan waarom je het zo graag wil winnen.

Ook wij mochten de Mini Teaser Pack proberen

En eigenlijk is het gewoon veel te lekker om weg te geven; maar we bestellen binnenkort gewoon wat bij.

heerlijk

Voor het maken van een heerlijke Chai Latte van Chalo heb ik gebruik gemaakt van mijn Siemens EQ6. Voor de 8cl water heb ik de heetwater functie gebruikt en voor de 5cl melk de hete melk optie. – daarna was slechts een kwestie van roeren en heerlijk genieten van een vers gemaakte Chai Latte.

Om heel eerlijk te wezen was ik direct verkocht aan de ‘Vanille’ Chai Latte, deze moet ik binnenkort echt even bijbestellen. De overige smaken waren overigens ook erg lekker! – maar zelf ben ik nu eenmaal een zoetekauw.

De Vanille Chai Latte smaakt overduidelijk naar ( karamel? ) pudding en vers gebakken koekjes.. en is daarmee een op en top genotsdrankje bij uitstek. Ook de Masala is een échte aanwinst, deze Chai Latte heeft zwarte thee als basis en is voorzien van kruiden als: gember, kardemom, kaneel en zwarte peper. De Citroengras Chai Latte moet ik eigenlijk nog uitproberen omdat ik nog geen special kokos sojamelk in huis hebt gehaald; dus dit blijft nog eventjes een ontdekking voor de lezer en/of winnaar van het Mini Teaser Pack. Juist de Kardemon van Chalo is lekker pikant en vraagt daarna ook eigenlijk om een tweede kopje, zo bijzonder is zijn nasmaak. Het is dan ook een kruidig theetje welke naast de Indische keuken ook zeker in de Nederlandse keuken niet langer meer zal ontbreken.

Ben jij ook zo benieuwd geworden naar deze Chalo variaties, check dan snel de webshop of doe mee aan onze winactie op Instagram! – alvast veel succes toegewenst!!

( De winnaar wordt op vrijdag 15 juli bekend gemaakt en zal daarna spoedig zijn/haar prijs ontvangen )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s