Harper Macaw


Wanneer een chocolade product via de Noordelijke Atlantische Oceaan, vanuit Washington DC mijn kant op komt, weet ik gewoon dat dit een hele eer is. Als Nederlands blogger van koffie, thee en chocolade producten mag ik er namelijk een artikel over schrijven. – Één vanuit het groenrijke plaatsje Apeldoorn, ruim 89 kilometer van het door Amerikanen geliefde Amsterdam af: slechts één uurtje reizen via de Intercity en je maakt kennis met ons prachtig natuurgebied ‘De Veluwe’ en Paleis ‘Het Loo’.  Hoewel Nederland bekend staat als het land van prachtige molens, zalige kaas variaties, geurige tulpen en échte klompen zijn wij net als Amerikanen verslingerd aan cacao. Hoogst tijd om eens kennis te maken met de chocolade producten van ‘Harper Macaw’.

harper

Wat mij persoonlijk direct aansprak toen ik hun website bezocht was de unieke uitstraling van het kantoor; één en al liefde en passie voor het vak: dit zie ik uiteraard graag. En zeg u nu zelf, zo’n kantoor nodigt toch uit voor een proeverij!?

Het ontstaan van Harper Macaw

Harper Macaw is a fine chocolate venture founded by a Brazilian chocolate maker and a U.S. Marine Veteran with an ambitious yet tangible objective:

To turn chocolate into a force for tropical reforestation.

Iets trof mijn nieuwsgierigheid wel; een U.S. Marine Veteraan welke samen met een Braziliaanse chocolade maker het ‘gevecht’, ofwel de strijd aangaat met het regenwoud. >>

HarperMacaw_Shopify_Full20160315
Colin Hartman & Sarah Müller Hartman from Harper Macaw

Chocolade maker Sarah Müller Hartman besloot in 2013 samen met haar man Colin Hartman een U.S. Marine Veteraan, de nu zeer bekende chocoladefabriek ‘Harper Macaw’ te beginnen. Na een lange zoektocht voor een geschikte locatie kwam hun droom van de grond in Washington DC; “Deze stad voelt aan als leefbaar, vriendelijk en prachtig”. Van hier uit kon hun droom werkelijkheid worden om een bijdrage te leveren aan de vooruitgang van het Tropisch regenwoud te Brazilë. Vandaar dat de cacaobonen hier dan ook vandaan komen.

Waarom Brazilië

Zowel Sarah als Colin zijn afkomstig uit São Paulo. Juist het voordeel van ‘je Portugees kennen’ heeft het tweetal een mooi netwerk en goede banden met boeren opgeleverd. – daarnaast is er veel van Brazilië terug te vinden op de door Design Army ontworpen verpakkingen. – welke bekend staan om hun kunstzinnige prestaties.

Design Army was verantwoordelijk voor een design dat de tand des tijd moest zien te overleven. Juist het gebruik van spiegelen vormde de basis van het geheel. Daarna was het de beurt aan de verscheidene flora en fauna welke Brazilië rijk is. Zo leert de verpakking ons o.a. ook dat ‘Harpy’ een adelaar is en ‘Macaw’ een blauwe hyacint. Zodoende werd de naam ‘Harper Macaw’ geboren. – en daarmee deze succesvolle repen. <<

Cacao uit Brazilië

De cacao is afkomstig van boeren uit Brazilië en het regenwoud. In Washington DC heeft Harper Macaw zijn eigen chocoladefabriek om alle bonen tot een heerlijke reep te kunnen vervaardigen. Daarbij let men goed op de kwaliteit van smaak, aroma en structuur.

new

Het vervaardigen van de Harper Macaw repen neemt plaats in verscheidene kamers van de fabriek. De meest heerlijk geurende kamer is dan ook de ruimte waar alles gemalen mag worden. Dit duurt ruim 24 tot 72 uur. Van daaruit gaat de chocolade in mallen om de repen in hun prachtige vorm te krijgen. Als dit afgerond is mogen alle repen de koeltunnel in. Het is nog best een groot proces voordat het verpakt kan worden voor de klant. – maar het resultaat mag er zijn!

Testing the Bars
bars

Van Harper Macaw mocht ik de volgende repen testen:

  • 52% Milk Blend | $9.00
  • 67% Dark Blend | $9.00
  • 74% Atlantic Forest | $9.00
  • 75% Atlantic Forest | $9.00
  • 77% Amazon Rainforest | $9.00

52% Milk Blend | is direct mijn favoriet, ben namelijk al snel weg van melk chocolade maar deze reep is écht fantastisch qua smaak. Juist het gebruik van:

Frambozen en room, mout en amandelen.
maakt deze chocolade reep tot een écht Braziliaans genot.
67% Dark Blend | is zoals de naam al doet vermoeden wat zwaarder qua smaak maar doet zeker nog lekker melkachtig aan. Dit maakt het geheel tot de ideale reep voor chocoladeliefhebbers die niet van puur houden. De reep heeft een inhoud van:
Jam, kersen en frambozen
 74% Atlantic Forest | Met deze zalige toffee smaak is jouw hart zo veroverd. Tenzij je geen liefhebber bent van toffee uiteraard. Deze smaak doet het goed met een milde espresso ernaast. – verrukkelijk! Heeft als ingrediënten:
Toffee, zoethout en peper. De rest blijft een mysterie voor ons.

75% Atlantic Forest | is anders dan zijn naamgenoot. Bij deze reep is geen toffee smaak te vinden, wel is het net als de Dark Blend aangenaam fruitig van smaak. Heeft een inhoud van:

Mout, kersen en wit fruit

77% Amazon Rainforest | Gedroogd fruit in combinatie met pure cacao zorgt veelal voor een prima combi. Ook Harper Macaw is hierin geslaagd! Deze reep is te lekker om te laten liggen. Heeft als inhoud:

Aardse smaak met gedroogd fruit waaronder rozijnen

Waar kan ik de Harper Macaw repen bestellen?
ahr
De bijzondere repen van Harper Macaw zijn te bestellen via de webshop . Voor zover bekend zijn deze chocolade repen nog niet in Nederland zelf verkrijgbaar.

Online @harpermacaw

Facebook // Instagram // Twitter

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s