Ocho


Vanuit het prachtig in 1848 gestichte stad Dunedin, gelegen in Nieuw-Zeeland, ontvingen wij van OCHO een wel heel uniek houten visitekaartje. Daarnaast mochten we ook nog twee heerlijke chocolade repen proeven; en nog twee sample repen. – en ja, ook over afstand valt iets te schrijven; deze repen hebben de reis prima overleefd! Wist u trouwens al dat het plaatsje Dunedin naast zalige OCHO repen tevens de oudste universiteit van Nieuw-Zeeland heeft, ook wel bekend als ‘University of Otago’. Of men daar al kennis heeft gemaakt met deze chocolade? – ik neem aan van wel!

ocho1
OCHO store located in Dunedin, New-Zealand

OCHO is opgericht door Liz Rowe, een artiest en journalist die in zowel México als Guatemala en Equador in aanraking kwam met de wereld van cacao. Net als Hérnan Cortés in de 16de eeuw ( Spaanse conquistador ) was Liz gelijk om na het drinken van échte warme chocolademelk. Uiteindelijk vond Liz in het alom bekende ‘foodie town’ Oaxaca een pure deeg gemaakt van steengemalen chocolade en suiker. Eenmaal terug in Guatemala ontdekt zij hoe deze cacao groeit en geoogst wordt.

Toen Liz thuis kwam was zij een jaar aan research kwijt was door veel verschillende pure chocolade variaties tot zich te nemen. Al doende ontdekte ze dat Papua, Nieuw Guinea voor haar cacao de beste locaties is. – met een grote groep geweldige boeren kon er eindelijk geoogst worden. Vanaf dit moment was OCHO er klaar voor!

 

ocho3

OCHO op de testtafel

Van OCHO mochten wij de volgende smaken testen:

  • PNG | 66% Cacao | Single Origin Dark Chocolate | $10.00
  • Samoa | 70% Cacao | Single Origin Dark Chocolate | $10.00 
  • Beekeeper | 70% Cacao |  Single Origin Dark Chocolate | $11.50 
  • Short Black | 70% Cacao | Single Origin Dark Chocolate | $11.50 

Waar is het te koop?
ocho8

De chocolade repen van OCHO zijn tot heden alleen bij OCHO zelf te bestellen via de webshop.

PNG | deze 66% Cacao reep bevat zomers fruit en bessen met een vleugje kaneel en honing. Alsof dit niet al genoeg was smaakt deze reep ook nog eens zalig.

Samoa | deze bonen zijn afkomstig van de Sang Yum boerderij te Samoa. Het is één en al biologisch vervaardigd en gezoet met Fair Trade biologische rietsuiker. Heeft een inhoud van: romige karamel, cashew- noten en een vleugje vanille met kaneel. Al met al een geschikte reep na een lange werkdag of gewoon om even heerlijk tot rust te komen.

Beekeeper | échte honing uit Nieuw-Zeeland, bijen pollen en gepofte Amaranth, samen misschien wel top ingrediënten voor een heerlijke chocolade reep? – in mijn geval heeft het zeker gesmaakt! Juist het gebruik van alles dat maar met bijen te maken heeft maakt dit tot een échte reep voor natuurliefhebbers.

Short Black | met een inhoud van geroosterde cacaobonen, koffie en vanille zorgt deze reep voor een unieke beleving voor elke koffieleut. Dit is de reep voor jouw bescheiden ochtend ritueel. – of misschien wel om te delen? De rozijnen en noten maken het geheel tot een sensationele smaak, verzacht met vanille tonen.

 

Online @OCHO

Facebook // Instagram // Twitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s