Omnom


 

Wanneer ik aan IJsland denk beeld ik mijzef ijsberen, Eskimo’s en Husky’s in, maar niets is minder waar; want de Eskimo vind zijn oorsprong in Groenland, Alaska, evenals de ijsbeer. – al zijn ijsberen ook in IJsland te vinden: hetzij bij hoge uitzondering. Enkel drijfijs vanuit Groenland kan een ijsbeer via een lange tocht in IJsland doen belanden. Achteraf gezien kan ik mij één onderdeel van het geheel niet inbeelden; namelijk chocolade. Toch is er één bedrijf sinds september 2013 zeer actief in dit natuurrijk gebied. ‘omNom Chocolade’ begint steeds meer een begrip te worden bij de échte IJslander. – waarom? Hoe kan je deze verpakking nou niet laten liggen …

OMNOM2

Packaging

De verpakking van Omnom Chocolade is met zijn artistiek design en kenmerkende vrolijke kleuren zeer opvallend, en dan heb ik het nog geeneens over de prachtige dieren, ofwel mede-inwoners van IJsland gehad. Op de verpakking vind je vele diersoorten uit IJsland terug. Denk daarbij o.a. aan de vleermuis, papegaaiduiker, ijsvogel en wolf.  Alles wijst erop dat omNom chocolade de wereld gaat veroveren.

art

Het ontstaan van omNom

omNom chocolade is opgericht door Kjartan Gíslason. Op een zekere dag besloot Gíslason zijn eigen chocolade repen te gaan vervaardigen. Dit zal hij gaan doen via de bekende ‘bean-to-bar’ methode. Uiteindelijk is dit hem dan ook prima gelukt, want het eind resultaat mag er zeker wezen. Het resultaat heeft hij dan ook te danken aan het zelf roosteren, kraken en malen van de cacao. – allemaal met eigen hand. Inmiddels neemt de productie plaats in een soort van huisachtig fabriek in een niet werkend benzinestation. Op locatie fabriceert men ruim 5000 omNom repen op wekelijkse basis en dat is best wel een knappe prestatie. – helemaal als omNom zelfs in Apeldoorn te Nederland genoemd wordt.

omNom op de test tafel

omon8

Van omNom mochten wij de volgende box inclusief repen testen: ‘Selection of Omnom’ | $75.00

Met de volgende repen:

De uitkomst

Lakkris + Sea Salt | Deze chocolade reep kan je ook wel een ‘drop’ reep noemen. Deze dropsmaak doet smaken naar meer dankzij een wel heel bijzonder ingrediënt; namelijk Perzische zoethout. Dit in combinatie met zeezout uit de Westfjorden van IJsland maakt de reep tot een traktatie voor jong en oud. |

Madagascar | De Madagascar bevat 66% donkere cacao bevat bosvruchten, noten en rode bessen. Al met al is het een heerlijke reep met een typische aardse toets. |

Dark Cherries + Almonds | Een reep bestrooid met gedroogde kersen en karamel geroosterde amandelen doet je zeker niet twijfelen. Als vervolgens de bosvruchten en rode bessen eenmaal je smaakpapillen gevonden hebben laat je niet meer los. |

Coffee + Milk | De koffie in deze reep is geroosterd door ‘Reykjavík Roasters’. Zij gebruikten de koffiebonen uit de ‘Jesus Maria’ boerderij in Nicaragua. |

roasters
Reykjavík Roasters

Dark Milk + Burned Sugar | 55% melkchocolade met karamel en heerlijke noten. – als je daarna nog steeds niet overtuigd bent van dit wondertje zou ik zeker nog een hap nemen! |

Milk of Madagascar | IJslandse melkpoeder, melkchocolade, lichte bessen en échte cacaobonen uit Madagascar; met deze 45% cacao reep zit je altijd goed. Daarnaast is de reep ook nog eens biologisch verantwoord. |

Sea Salted Almonds + Milk | Voorzien van geroosterde amandelen en zeezout.  Deze 45% cacao reep dankt haar reputatie misschien wel aan haar veel te lekkere melk smaak. |
Waar kan ik Omnom Chocolade kopen

Op de website is een flinke lijst te vinden met verkooppunten. In Nederland is het product helaas nog niet te koop.
Online @Omnom

Facebook // Instagram // Twitter

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s