Lambo


Lambo koffie, is een van nature Twentse branderij gevestigd in Enschede. Het bedrijf is in 1992 opgericht door Dhr. Lammerink: ‘Lam-bo’ staat dan ook voor ‘Lammerink Bonen’. Uiteindelijk is het bedrijf in 1999 overgenomen door een ondernemer met passie voor het vak: René Leusink. Een kennis gaf hem de gouden kans het bedrijf over te nemen. – hier heeft René dan ook geen moment over getwijfeld.  Al vanaf het begin doet Leusink waar hij goed in is, waardoor de branderij gespecialiseerd is in ambachtelijk gebrande koffiebonen. Dit is tot heden altijd nog gedaan met een authentiek ‘Probat UG15’ koffiebrander uit 1956. Helaas heeft Lambo Koffie een brandje gehad in het bedrijf waardoor het nog enkele weken kan duren alvorens men weer zelf kan branden.

lambokoffieVandaag de dag bereid men nog altijd koffiebonen afkomstig uit: Kenia, Colombia, Brazilië, Guatamala, Indië en Costa Rica. Deze bonen komen vervolgens via Duitsland en Antwerpen ons land in. Alle bonen staan bekend om hun uitzonderlijke aroma’s en volle body. Dit hebben de bonen te danken aan de Italiaanse wijze waarop het is gemelangeerd. Vanuit de koffiebranderij wordt alles direct verpakt voor levering bij de klant, bedrijven, horeca en/of instellingen. Daarnaast is Lambo ook vaak te zien als sponsor, zo zijn zij al vanaf mei 2013 sponsor voor tennisvereniging ‘ELTC‘. – als dit geen service is!?

 

Lambo Koffiebranderij

 

Ondersteuning van het goede doel

Wat veel koffieliefhebbers waarschijnlijk niet weten is dat Lambo koffie de ‘Enfico Foundation’ steunt. Van elke verkochte kilo aan koffiebonen gaat er maar liefst €0.25 naar een Efico Fonds voor één van hun vijfenvijftig projecten.  – persoonlijk vind ik dit toch wel écht prachtig!

Efico Foundation


Waar te bestellen

De ambachtelijk gebrande koffiebonen van Lambo zijn te bestellen via: Bol.com of de Lambo Webshop .


Lambo Koffie proeverij

Van Lambo mocht ik de volgende twee variaties testen:

lambokoffie4

Eindconclusie:

De 100% Arabica Espressobonen geuren naar hazelnoot en hebben een milde fruitige afdronk. De perfecte crème laag dankt deze espresso niet alleen aan de koffiebonen maar ook aan het gebruik van een goede machine ( Siemens EQ6 ). Het gebruik van een kwaliteit koffiemachine is zeer belangrijk bij de voltooiing van een mooie espresso. Heeft u nog geen machine of denkt er aan één aan te schaffen kijk dan ook eens tussen de mooie machines welke Lambo zelf verkoopt, waaronder diverse Animo’s, Nivona’s en een enkele Saeco.

Café Brazil is wederom voor de espresso, maar niettemin ook geschikt als latte en/of cappuccino. Je proeft duidelijk dat er volop aandacht is besteedt aan zijn afkomst en de wijze waarop het gebrand is. – waarschijnlijk heeft het gebruik van een authentiek koffiebrander de bonen net iets meer eer aangedaan. Verfijnd van smaak en daarmee zeer delicaat. – Perfect!

____

Online @LamboKoffiebranderij

Facebook // Twitter // Instagram

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s