Butler’s Chocolates


marion
Ms Marion Butler

Ierland is de bakermat van Butler’s Chocolates, de meest geliefde chocolatier van elke Ier. In 2012 vierden zij dan ook hun 80 jarig jubileum. – en dit is iets om met recht trots op te mogen zijn. – nu hoor ik u al zeggen; 80 jaar… waar begon het dan allemaal!? Het bedrijf  begon vanaf 1932 in Dublin’s ‘Lad Lane’. Het werd hier vanaf de grond opgebouwd door een jonge pionier luisterend naar de naam Marion Butler. Zij was een geboren en getogen Indiër dat als jongedame richting Ierland kwam. Het was in Lad’s Lane waar wonderschone ‘Chez Nous Chocolates’ creaties met de hand vervaardigd werden.

map2Uiteindelijk in 1959 nam de heer Seamus Sorensen uit het plaatsje Cork, eveneens Ierland, de zaak over onder de naam ‘Chez Nous luxury Chocolates’. Vandaag de dag word al het hand- en spanwerk dan ook nog steeds door de familie Sorensen volbracht. Het was echter in 1984 dat Ms Marion Butler opgenomen werd in de naam van het bedrijf: ‘Butler’s Chocolates’.  Dit omdat zij hun oorspronkelijke leverancier van levensgeluk is geweest. De luxe chocolaatjes deden het goed tijdens paardenshows vandaar dat er nog enige jaren een rijder en zijn paard te zien waren op het logo van Butler’s ‘Irish’ Chocolates.

Vier jaar later verhuis Butler’s Chocolates naar het IDA Enterprise Centre in Pearse Street, Dublin. Slechts één jaar later opent men een winkel in een luxe winkelstraat midden in het hart van Dublin City Centre; ‘Crafton Street’. Vanaf hier gaat alles in een stroomversnelling. Door de jaren heen komen er dan ook vele nieuwe vestigingen bij waaronder diverse locaties in het buitenland: Nieuw Zeeland ( vijf winkels ), Pakistan ( 5 winkels gezamenlijk met een café in Bangladesh ) en Dubai Airport.

dubai
Butler’s Café in Dubai Airport

Sinds 2003 heeft de fabriek achter Butler’s Chocolates een omvang van maar liefst 80.000 vierkante meter. Niet alleen vind hier de magie plaatst, er is sinds 2011 ook een heus ‘Chocolate Experience Visitor Centre’ gehuisvest. Dit alles is te vinden aan de Sir John Rogerson’s Quay naast het IDA Business Park in Clonshaugh. – en is zeker een bezoekje waard! Bezoekers kunnen er zien hoe chocolade vervaardigd wordt. Een rondleiding volgen, films over chocolade maken bekijken maar ook zelf aan de slag gaan als chocolatier. Als dit geen leuk uitstapje is!?

img_3012215201415108
Voor één dag chocolatier zijn

Door de jaren heen is de missie ofwel het streven van Butler’s Chocolates hetzelfde gebleven: “iets meer geluk toevoegen aan het leven door betaalbare luxe chocolade op de markt te brengen.” – zo kan elk mens ervan genieten.

 

Waar kan ik Butler’s Chocolates bestellen?

butler5

Butler’s Chocolates zijn te bestellen via de webshop. Heeft u vragen over de ‘Butler’s Chocolate Experience’ dan kan je hier terecht.


Butler’s Chocolate Experience


Butler’s Chocolates Tasting

Van Butler’s Chocolate mochten wij het volgende proberen:

 • The Dessert Menu | A variety of irresistible desserts lovingly crafted in chocolate |
  16 pieces // 8 different pieces 
  | €15.00 | Irish quality food & drink award winner |
 • The Cocktail Menu | A collection of cocktails lovingly crafted in chocolate |
  16 pieces // 8 different pieces 
  €15.00 | Great Taste Award Winner 2016 |

The Dessert Menu:

 • Panna Cotta
 • Orange Bombe
 • Café Mocha
 • Red Velvet
 • Hazelnut Brownie
 • Crème Brûlee
 • Sticky Toffee
 • Lemon Parfait

The Dessert Menu is nog voor de samenstelling geïnspireerd door beroemde desserts. – dit is duidelijk merkbaar wanneer je net als James Bond een martini tot je neemt, hetzij vervormd tot een chocolade delicatesse. “Shaken, not stirred” zal al snel “Stoneground, not grinded” worden. Deze doos boordevol lekkernijen neemt je mee op reis langs vijfsterren restaurants, kuuroorden en verleidelijke wok restaurants, werkelijk alle elementen komen aan bod om jou mee te nemen in de smaaksensatie van je leven. – had je nooit eerder een crème brûlee gehad omdat het simpelweg duur was, dan is dit je kans! – met de Panna Cotta als lekkere afsluiter zit je gebeiteld! Zet vanavond het wok restaurant maar af, want jij hebt je eigen desserts!


The Cocktail Menu:

 • Classic Gin Martini
 • Espresso Martini
 • The Grand Mudslide
 • Whiskey Sour
 • Lemon Drop Martini
 • Raspberry Cosmopolitan
 • Mighty Rum Mojito
 • Passion Fruit Margarita

The Cocktail Menu is niet voor niets winnaar geworden van The Great Taste Awards 2016, wie van een drankje houdt, kan deze doos zeker waarderen! Had jij voor vanavond al een avondje uit in de planning met vriendinnen; waarom nodig je ze dan niet even thuis uit!? Begin de avond alvast met lekkere afzakkertjes als: Raspberry Cosmopolitan, Mighty Rum Mojito of juist de Passion Fruit Margarita. Één voor één zien deze chocolaatjes eruit om het avondje uit volledig af te zeggen. – dit is de moeite waard om thuis te blijven met een échte meiden film. Morgen een keer geen kater bij het wakker worden!

 

Online @Butler’sChocolate

Facebook // Instagram // Twitter

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s