Hop & Stork


logo

Direct op de hoek van het oudste winkelcentrum van Nederland: de ‘Passage’ ( 1885 ), zit sinds 2014 op nummer 82 ‘Hop & Stork’. Er blindelings langs wandelen is dan ook bijna niet mogelijk. Men vergaapt zich bij aankomst direct aan alle lekkernijen in de etalage. Daarnaast deelt de winkel hetzelfde huisnummer als de woning pal naast ‘Het kleinste herenhuis’ van Den Haag. – deze is rechts van u zo gevonden zodra u voor het ‘Escher‘ museum staat. Wie voor Den Haag als een dagje weg kiest doet er goed aan de dag te beginnen bij Hop & Stork. Eerst even heerlijk genieten van diverse chocolade specialiteiten onder het genot van een warme chocolademelk, waarover straks meer. – Het ‘Mauritshuis‘ ligt daarna met vijf minuten loopafstand binnen handbereik. Ideaal voor als je het ‘Meisje met de parel’ eens in het echt wil bewonderen.

hopenstorknew

L’Arrivée

Bij aankomst lijkt de tand des tijds de ‘Passage’ niet of nauwelijks gekrenkt te hebben. Niet alleen dit historisch winkelcentrum maar ook Hop & Stork zien er beide spik en span uit.  De uitstalling van de etalage schenkt bevestiging aan mijn vermoedens; hier moet ik wezen! Mij is verteld dat Hop & Stork is ontstaan met de gedachte gasten te willen trakteren: pure beleving en versheid van producten als: chocolade, patisserie, koffie en ijs staat daarbij centraal. Zodra ik binnen kom is chocolatier, tevens patissier Zoë Høssen op de hoogte van mijn komst. – wij ontmoeten elkaar bij het open atelier van de winkel. Hier kan je als gast goed zien hoe de diverse chocolade producten met passie en liefde vervaardigd worden. Dit alles onder het genot van kwaliteit koffie en chocolademelk.

new5

 Het ontstaan van & ontmoeting met de sfeer

Zodra ik een interessante winkel binnen stapt ben ik altijd wel een beetje benieuwd naar het ontstaan van zo’n onderneming. In dit geval zijn het niet één maar twee ondernemers, namelijk Remco Groenewold en Anil Soekhoe. Zij kennen elkaar vanuit het bankwezen. Waar de één ambitie heeft voor koffie kent de ander juist een passie voor chocolaterie. ‘When two worlds collide’ kan er altijd iets bijzonders ontstaan: in dit geval Hop & Stork. De naam zelf is een vertakking van het Haags hopje en Stork dan weer voor de Engelse vertaling van ooievaar; het symbool van ‘s-Gravenhage ofwel Den Haag.

Terwijl Zoë Høssen mij vraagt wat ik wil drinken nemen we samen even het menu door. ‘Dit ziet er indrukwekkend uit denk ik bij mijzelf. – uiteindelijk kies ik voor de pure chocolademelk: ‘Saint-Domingue 70% of Tanzanie 75%’ – ik was zo onder de indruk van de smaak dat ik achteraf niet meer wist welke het geworden is. Terwijl ik met Zoë in gesprek was over kleine dorpjes en hun rust, chocolaterie en Hop & Stork nam ik de zoete geur van chocolade in mij op. Zodra de barista mij een prachtig zilverkleurig dienblad met diverse creaties voorschotelt ben ik verkocht! – mijn chocolademelk is voorzien van een ‘varkentje’. Als je barista skills zo scherpzinnig zijn, ben je goed bezig!

newp

Terwijl ik geniet van diverse stukjes breekchocolade kijk ik toe hoe de 10 meter lange toonbank in gebruik wordt genomen. Chocolatiers, barista’s en ijsdames zijn druk in de weer met hun skills om al hun gasten van een tevreden glimlach te voorzien. Ik ruik de vers gebrande koffiebonen uit El Salvador ( is mij verteld ), en zie met eigen oog hoe het restaurant vol loopt met nog meer tevreden, verliefde, iets vierende en hard werkende gasten. Hop & Stork is daarmee een plek van onthaasting en genieten geworden. – het is een sfeer dat u écht eens mag ervaren.

Cacaobonen en breekchocolade

De chocolade is afkomstig van Callebaut , de grootste chocoladefabrikant ter wereld en is gevestigd in Zurich, Zwitserland. Daarnaast heeft het ook een vestiging in Nederland, gelegen in Zundert. In zijn klantenbestand staan vele bedrijven, merken en chocolatiers waaronder nu ook Hop & Stork. Men werkt in Hop & Stork met zowel de single origin als blend of origins. – daarbij zijn de cacaobonen afkomstig van Ecuador, Ghana, Madagaskar en Brazilië. Dit alles word op locatie vervaardigd tot bonbonnières, breekchocolade en gebakjes.

new5

Hop & Stork vestigingen

Je hoeft uiteraard niet helemaal naar Den Haag te reizen voor Hop & Stork. Sinds 1 juli 2016 zit er ook een vestiging in Utrecht, dit op 100 meter afstand van de Domtoren. Men hoopt dan ook bezoekers van beide steden te verwennen met de puur- en versheid van diverse chocolade producten, koffie, ijs en patisserie. Voor de toekomst hoopt men ook Amsterdam en Rotterdam van een vestiging te voorzien. Als het oog dan toch al op de toekomst gefocust is, hoopt men binnen een tijdbestek van tien jaar in 4 tot 5 steden in Nederland en wie weet ook in het buitenland nieuwe gasten te kunnen verwelkomen. Als dit geen mooi streven is!?

Online @Hop&Stork

Facebook // Pinterest // Instagram //

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s