Dibarcafé


boonenbakker

 

Dibarcafé is een koffiemerk afkomstig uit de hoofdstad van Catalonië, namelijk Barcelona. Wat ik persoonlijk erg bijzonder vind is dat er in Catalonië sprake is van drie gesproken talen: Spaans, Aranees en Catalaans. – dit maakt echter niets uit, want zodra het op koffie aan komt is dit voor elke bewoner het gespreksonderwerp van de dag: en de dagen zijn lang in Barcelona. Men ontmoet elkaar in één van de vele hippe koffie tentjes rondom de Barri Gòtic. Hier blijkt één van de meest gedronken koffie ‘Dibarcafé’ te zijn. – en als je zelf eens in Barcelona geweest ben, dan kan je eigenlijk niet meer zonder.

“Koffie uit Barcelona dus. Niet uit Spanje,
zo leerden wij later, uit Catalonië.”

dibarcafe

Dit was ook het gevoel van Wessel en Marjolijn Bakker- van Heeswijk. In mei 2009 stonden zij in een typisch Spaans barretje om een ‘café solo’ te bestellen, zo mooi als men in Spanje de espresso benoemt. Deze met volledige liefde gecreëerde espresso wist diepe indruk te maken. Niet alleen zag het erg geweldig uit met zijn volle crema-laag; het geurde ook écht naar koffie! Bij bestudering van het kopje viel het logo van ‘Dibarcafé’ dan ook direct op. “Koffie uit Barcelona dus. Niet uit Spanje, zo leerden wij later, uit Catalonië.” – aldus Wessel en Marjolijn, het tweetal achter BoonenBakker.


Van Barcelona richting Numansdorp

Wie had ooit gedacht dat je voortaan in Numansdorp échte Dibarcafé koffiebonen kon kopen? BoonenBakker kreeg het voor elkaar, waardoor dit bedrijf zich nu de exclusieve importeur van Dibarcafé voor de Benelux mag noemen: maar wie zijn het tweetal achter deze onderneming nu eigenlijk? Wessel en Marjolijn zijn meer dan partners, als getrouwd stel zetten zij zich volledig in voor ‘BoonenBakker’,  hun eigen bedrijf. Als importeur zijn zij  het aanspreekpunt binnen de Benelux van merken als ‘Dibarcafé’ Barcelona en ‘Harney & Sons’ New York.  >>

picture
Links boven: Wessel Bakker te ‘Dalla Corte’ Milaan 2015 naast prototype ‘Ascaso Big Dream’ | Rechts boven: Michael Harney & Marjolijn Bakker- van Heeswijk. | Onder: Wessel Bakker & Jordi Marcilla from Dibarcafé

Wessel Bakker werd in de zomer van 1973 geboren als zoon van moeder Boon en vader Bakker. Op de achtergrond was het al vroeg duidelijk: het typerend geluid van een fluitketel en fanatiek malende koffiemolen vormden de basis van de passie van vandaag. Waar Wessel druk is met alles rondom Dibarcafé is zijn echtgenote Marjolijn Bakker-van Heeswijk de ‘theesommelier’ achter het geheel. Met Harney & Sons uit New York weet zij menig Nederlander over de streep te trekken voor dit elegant merk. – en wie weet Captain of Goods ook nog wel.

In Nederland is men nog altijd verrast over de kwaliteit van Dibarcafé, het is dan ook een merk dat veel mensen nog niet kennen. De Horeca zelf heeft er al wel iets meer ervaring mee. Zo levert BoonenBakker hun een totaalconcept met espressoapparatuur en service, maar natuurlijk ook hun thee van Harney & Sons.

Nu we toch eventjes de ‘hardware’ bespreken, BoonenBakker is ook gespecialiseerd in onderdelen. Neem gerust eens een kijkje op ‘Euroquick‘ en ‘Handpresso‘. – Als je koffiebonen van Dibarcafé dan niet nog lekkerder smaken …

 

De oorsprong van Dibarcafé

Zoals ik reeds verteld had ligt de naam ‘Dibarcafé’ op de tong van elke koffieliefhebber uit Barcelona. Nu zijn we natuurlijk razend benieuwd waarom? Waarschijnlijk kent u het koffiemerk ‘Marcilla’ wel. Het komt veelal voor op koffieverpakkingen van Douwe Egberts. ‘Marcilla’ was ooit een zeer bekend koffiemerk in Spanje. Uiteindelijk is deze beroemde naam verkocht aan Douwe Egberts. – slimme zet wel. Echter is eigenaar en oprichter Julián Marcilla nooit gestopt met hun kennis en passie voor koffie. In Barcelona bouwden zij een bescheiden, doch hypermoderne koffiebranderij. Van daaruit werd de beste koffie van Barcelona gebrand met een nieuwe naam: ‘Dibarcafé’. – en dat dit lekkere koffie is, kan je proeven ook!

 

 

Dibarcafé onder de loep

Van BoonenBakker mocht Captainofgoods.com maar liefst 3 variaties testen:

  • Supercrema
  • Espresso
  • Gran Altura

 

white

Supercrema | Een perfect gebalanceerde espressomelange waarbij bijna uitsluitend Arabica koffiebonen zijn geselecteerd. Door toevoeging van een vleugje robusta koffiebonen van een hoge kwaliteit, heeft deze espressokoffie een geweldige ‘body’ verkregen met bijbehorende crema. De espressomelange is opgebouwd uit arabica koffiebonen uit Brazilië, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Nicaragua, Uganda en Indonesië.

Melange: Arabica, Robusta
Leverbaar in: Bonen, Gemalen koffie

 

 

 

 

silver

Espresso | Deze espressokoffie staat bekend als een typische Italiaanse melange. Een espressokoffie met Arabica en Robusta koffiebonen. Maar let wel, robusta koffie van een hoge kwaliteit! Want dat maakt het verschil. De koffie is krachtig, heeft veel aroma en is vol van body. Een sensatie met een fantastische crema. De melange is opgebouwd uit arabica koffiebonen uit Brazilië, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Nicaragua, Uganda en Indonesië.

Melange: Arabica, Robusta
Leverbaar in: Bonen, Gemalen koffie, Servings, Capsules

 

 

 

 

 

red

Gran Altura | Bij deze 100% Arabica koffie worden uitsluitend de beste selectie koffiebonen gebruikt die wereldwijd verkrijgbaar is. Een koffie met een laag cafeïnegehalte en een zeer verfijnd aroma. Zacht, maar vol van smaak met tonen van karamel. De melange is opgebouwd uit Arabica koffiebonen uit Brazilië, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Nicaragua, Ethiopië en Indonesië.

Melange: 100% Arabica
Leverbaar in: Bonen, Gemalen koffie

 

 

 

 

 

 

Waar te koop

Dibarcafé is ook te koop bij verschillende koffie- en thee speciaalzaken en de luxe kookwinkel. – en wie het online wil bestellen kan zelfs terecht op Bol.com voor hun heus proefpakket van 3 kilo. Uiteraard kan je ook terecht bij Dibarcafé zelf, via hun eigen webshop.

Online @Dibarcafé

Facebook // Twitter // Instagram

 

Online @BoonenBakker

Facebook // Twitter //

 

 

Een reactie op “Dibarcafé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s