Huize van Wely Sinds 1922


file

Elke chocoladeliefhebber weet dat de wereld van chocolaterie bijzonder veel diversiteit kent. Evenals een woonwijk bestaat chocolade uit vele segmenten; je hebt goedkope, veelal ‘bulk’ cacao, ‘Fairtrade’ en ‘Direct trade’, bonbonnières en patisserie chocolade. – zo divers als een woning kan zijn, zo verscheiden is chocolaterie. Voor elke liefhebber is er wel een variant om je bij thuis te voelen. Wie echter voor de top klassement van cacao gaat is zeker ook te vinden bij ‘Huize van Wely’. Sinds 1922 is Huize van Wely een landelijk en internationaal gerenommeerd Nederlands patisseriehuis. Het bedrijf staat al decennialang zeer bekend om de hoogstaande patisserie, chocolaterie en glacerie-producten. Kortom: een bedrijf dat zijn vak verstaat en dit proef je direct.

 

Van founding father tot pionier

ijskarretje%20van%20wely%20foto%20gon%20-%20f04014Huize van Wely is in 1922 opgericht door Dhr. van Wely,  grondlegger en naamgever van Huize van Wely. In 1950 werd de banketbakkerij overgenomen door Cees Booij. Vanuit Wormerveer vertrok hij met het gezin richting Noordwijk. Op voorwaarde dat de naam ‘Wely’ blijft voortbestaan was de koop rond. – en dit was geen verkeerde beslissing. Huize van Wely behoort inmiddels tot de top van Nederland. Dit is niet alleen te danken aan Cees Booij maar ook aan zijn zoon Pieter Booij. Deze had als enige van het gezin de passie voor patisserie en chocolaterie. Pieter Booij kocht het bedrijf van zijn vader in 1970, en verwierf uiteindelijk de top: dit alles in een land dat nog in de kinderschoentjes stond op het gebied van luxe patisserie. Dit maakt Pieter Booij tot ‘founding father’ van Huize van Wely en tegelijkertijd een heus chocolade pionier. Al met al een familiegeschiedenis om trots op te mogen zijn.


Een nieuwe weg

Als dan vervolgens in 2016 Pieter Booij met pensioen gaat draagt hij het reilen en zeilen over aan toppatissier Joost Rotteveel ( 46 ). Sinds 1986 is Rotteveel al werkzaam binnen het bedrijf en heeft de afgelopen vijf jaar als Chef van de chocolaterie – en patisserie-afdeling gefungeerd. Hij heeft in zijn carrière al veel bereikt. Zo werd hij vijf keer achtereenvolgend Nederlands kampioen patisserie, Europees kampioen patisserie en het jaar erop werd hij derde bij de wereldkampioenschappen in Baden-Baden, Duitsland. Met zijn vakkennis en drive tot vernieuwing haalt hij het beste in zichzelf én zijn team naar boven. 

joost
Joost Rotteveel, directeur van de Nederlandse vestigingen.

Aan zijn zijde staat de zeer gedreven Robin Hoedjes (27) als Chef de Patisserie. Hij won tijdens de Bakkersvak 2015 de Dutch Pastry Award, wat hem de titel ‘Beste patissier van Nederland’ opleverde. Naast zijn werk bij Huize van Wely is hij tevens lid van het Nederlands Patisserie Team en het Nederlands Kookteam. – een heus ‘dreamteam’ dus.

Vandaag de dag heeft Huize van Wely vier vestigingen in Nederland; het moederbedrijf en productiekeukens in Noordwijk aan zee, twee zaken zitten in Amsterdam en verder is er nog één gevestigd in Heemstede. Daarnaast zijn er nog twee Huize van Wely winkels in Jakarta, Indonesië. Inclusief een prachtig restaurant met tearoom en cocktailbar.

 

De school van ‘Wely’

10260022_10204246927287988_663016861099665911_n
Chef de Patisserie Robin Hoedjes

Huize van Wely heeft ook een heus opleidingscentrum voor de ambachten: patissier, chocolatier en glacier; men spreekt daarom in de branche al jaren van de ‘School van Van Wely’. Huize van Wely draait op ambacht, liefde voor het vak en perfectionisme. Bekende chocolatiers welke hier hun opleiding genoten hebben zijn dan o.a. ook: Rudolph van Veen, patissier met een eigen patisserieprogramma op televisie op 24Kitchen ‘Rudolph’s Bakery’. Of oud-medewerker Roger van Damme met zijn eigen kookprogramma op de Vlaamse televisiezender Njam, en wat dacht u van Hidde de Brabander van ‘Bake my Day’ op televisiezender Net 5.

Het is dan ook niet vreemd dat er nog altijd veel aanvragen binnen

fotos-joost-en-robin
Directeur Joost Rotteveel & Chef de Patisserie Robin Hoedjes

komen afkomstig van stagiaires van landelijke ROC’s en vanuit De groene Poorter in België. Huize van Wely staat bekend om zijn erkend kenniscentrum en opleidingskeuken voor leerlingen. BBL-ers (leerlingen) en BOL-ers (stagiaires) krijgen volop de kans om de vakkennis en het ambacht tot in detail te leren beheersen. Er is zelfs mogelijkheid tot praktijkervaring in de vestigingen in Jakarta, Indonesië. –

 

Vorig jaar was chef de partie Robin Hoedjes de winnaar van de prestigieuze ‘Dutch Pastry Award 2015’. Daarmee was hij op dat moment de beste patissier van Nederland. De Dutch Pastry Award wordt georganiseerd door het Nederlands Patisserie Team, het is een vak wedstrijd op het hoogste patisserieniveau. >>

 

 

 

 

Dutch Pastry Award 2016

Huize van Wely blijft deze lijn van ‘de School van Van Wely’ vasthouden. We blijven innoveren met nieuwe creaties, smaken en technieken. Altijd met de mooiste ingrediënten die te krijgen zijn, liefst seizoensgebonden. Altijd kwaliteit.

 

Huize van Wely ‘Tasting’ in onze studio

( Klik voor een vergroting )

Van ‘Huize van Wely’ mochten wij de volgende assortis testen:

 

Maison van Wely Bouchée
Zachte vulling, pure honingchocolade en gekonfijte sinaasappel | pure chocolade

Moët & Chandon Bouchée
Laagje amandelmarsepein, witte ganache van Moët & Chandon Champagne | melkchocolade

Amandel Gianduja Bouchée
Fijngemalen amandelen met melkcouverture, gedecoreerd met amandel.

Mokka Ganache Bouchée
Ganache op basis van bittere mokka.

Truffe D’Amande
Pure chocolade buitenkant, melkchocolade ganache met koffie.

Truffe Caramel
Caramel-chocolade ganache met caramel chocolade aan de buitenkant.

Truffe D’Amande
Amandelmarsepeinen binnenkant met pure chocolade met krokant aan de buitenkant.

Truffe Café Blanc
Witte chocolade buitenkant, witte chocolade ganache met koffie.

Diverse andere lekkernijen.

 

Conclusie:

De vele lekkernijen welke ik heb mogen proeven mogen zich absoluut tot kwaliteit chocolaterie berekenen. Er is bijzonder veel aandacht besteedt aan de opbouw, kwaliteit en uitstraling van elk chocolade product. Naast het feit dat het stuk voor stuk een échte delicatesse is kan je deze chocolaatjes ook nog eens na eigen keus en smaak inkopen. In de webshop van Huize van Wely kan je elk chocolaatje op voorkeur bestellen. Tevens kan je kiezen voor een assortis doosje van 250- of 500 gram. Wil je na het proeven ook de andere producten van Huize van Wely tot je nemen, dan raad ik zeker de Moët & Chandon koffer aan. – ideaal als verjaardagsgeschenk of de huwelijksdag.

Online @Huizevanwely

Facebook // Instagram // Twitter

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s