Carnet de Voyage


logo

Dolfin chocolade gevestigd aan de Chaussée de Tubize 59 te België staat bij menig Belg bekend als een bedrijf met passie voor het vak. Wie dacht dat het daarbij bleef zit er volkomen naast; Dolfin is een wereldwijd begrip op het gebied van kwaliteit, ingrediënten en smaak. – wat mij betreft werd het weleens tijd om het bedrijf in Nederland nogmaals in de spotlights te zetten. – want ook met hun nieuwste creatie: ‘Tohi‘ proeft men wederom wat vakmanschap voor elkaar kan krijgen. Nu ik het toch over ambachtelijk gecreëerde chocolade mag hebben; Captainofgoods.com mocht de ‘Carnet de Voyage’ reeks testen. Daar had ik uiteraard geen spijt van! Sterker nog, het was alsof ik op reis ging met Charles Darwin en zijn schip de ‘Beagle’. De prachtige plaatjes van verscheidene diersoorten doet mij denken aan het boek: ‘The Origin of Species’. Darwin reisde voor het schrijven van dit boek vijf jaar over de wereld: puur om te weten waaraan dieren kwamen te overlijden en belangrijker nog; hun evolutie.

40684658e013d4443330abf6046fa741

Carnet de Voyage is een serie bestaand uit 6 tabletjes/reepjes met elk hun eigen smaak, denk daarbij aan smaken als: melk met Masala Chai , puur met citroen & gember, melk met hazelnoten , puur met bittere sinaasappel, melk met abrikozen , puur met roze peper. – kortom, voor elke chocoladeliefhebber zit er wel iets bij. Elk tabletje is ambachtelijk vervaardigd door chocolatiers van Dolfin. Zij mengen de ingrediënten met traditionele Belgische chocolade. – en dat is nou juist wat het zo lekker maakt.

dolfin3

Het ontstaan van Dolfin

Dolfin is in 1989 opgericht door de gebroeders Michael en Jean-François Poncelet, kinderen van een moeder en vader welke eigenaar waren van ‘Neuhaus‘, een wereldberoemd Belgische meester-chocolatier bedrijf. Omdat zij al opgroeiden in het vak begonnen ze al vroeg met het vervaardigen van gepersonaliseerde chocolade ‘caraques’ ( de vierkantjes die in de horeca bij de koffie worden afgegeven ).  Naast deze creatie ontwierpen en drukten zij ook zelf de verpakkingen. Slechts weinig chocolatiers hadden destijds de apparatuur om dit soort chocoladeproducten te maken, waardoor het bedrijf een flinke groei onderging. Toen er meer chocoladebedrijven op de markt kwamen werd het tijd voor nieuwe smaken. In het geval van de Broeders Poncelet: chocolade met kruiden. In het begin waren dit nog de caraques, later kwamen er producten in doosjes van 48, 24 of 15 stuks voor de consument. Ook volgden er andere producten zoals: tabletten van zeventig gram welke in een hersluitbaar zakje werden aangeboden. Daarnaast werden er producten met bloemenextracten verkocht, evenals chocoladeschilfers om warme chocolademelk te maken. >>

napo

Alleen al de ‘Napolitains’ chocolade vierkantjes worden in de meest prestigieuze zaken verkocht. Denkt u daarbij aan: Selfridges, La Grande Epicerie, KDW en het Sony Plaza. Vandaag de dag is Dolfin voornamelijk bezig met maatschappelijk ondernemen. – en uiteraard met het vervaardigen van chocolade lekkernijen.

Chocolate Tasting

Van Dolfin mocht ik de volgende repen testen uit de ‘Carnet de Voyage’ serie:

  • Puur met citroen & gember | Chocolat Noir
  • Puur met bittere sinaasappel | Chocolat Noir
  • Puur met roze peper | Chocolat Noir
  • Melk met hazennoten | Chocolat au Lait
  • Melk met abrikozen | Chocolat au Lait
  • Melk met Masala Chai | Chocolat au Lait

Extra:

  • 38% Cacao | Chocolat au Lait
  • 88% Cacao | Chocolat Noir

“It’s all about the art of blending“.

dolfin5De chocoladerepen zijn van nature glutenvrij, wel kunnen er sporen van gluten in de melk/soja aanwezig zijn. Het is verder erg leuk als je een assorti van zes, in mijn geval acht diverse smaken voor je hebt liggen. De zes standaard ‘Carnet de Voyage’ smaken waaronder: melk met Masala Chai , puur met citroen & gember, melk met hazelnoten , puur met bittere sinaasappel, melk met abrikozen en puur met roze peper, zijn stuk voor stuk uniek in smaak en opbouw. Het varieert dan ook tussen de 32- en 88 procent. Zo blijft de schommel prima in balans tussen melk en puur. Hoewel elke reep netjes verpakt is kan je de geur van ver ruiken … daarna is het een kwestie van inhouden wil je nog iets bewaren. – aangezien elke smaak meer doet beloven dan de inhoud zegt staat je nog een mooie chocolade ervaring te wachten!


Waar te koop?

De ‘Carnet de Voyage’ serie is zowel los als in een set te bestellen bij diverse winkels. Voor een directe bestelling kan je uiteraard terecht op de webshop van Dolfin.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s