PREVIEW || Origin Chocolate Event 2016


origin6

Als je met regelmaat Captain of Goods bezoekt om niets te missen op het gebied van cacao, dan mag je zeker niet op het ‘Origin Chocolate Event’ te Amsterdam ontbreken. Zaterdag 22 oktober 2016 is het wereldwijd populaire Amsterdam The Place To Be voor elke chocolade liefhebber. Met ‘Engels’ en ‘Nederlands’ als voertaal, onder het genot van de meest heerlijke chocolade samples; kan je er dit jaar écht niet meer onderuit! – Het ‘Royal Tropical Institute’ is dan omgetoverd tot “Chocolate Heaven” en jij bent de VIP. Bestel vandaag nog je ticket om jouw gouden plek op het event te bemachtigen: Gelukt? – lees dan snel verder …

chocfest

Dus het is officieel, jij hebt je ticket bemachtigd en bent één van de gelukkigen met een bewijs voor dit event? – wacht dan nog even met watertanden en kwijlen tot ik klaar ben met mijn opsomming. Can you handle it yet!?  Daar gaan we dan; de volgende grote namen uit de chocolade wereld zullen als speakers ‘Acte de présence’ geven op het event:

Bovenstaande ‘speakers’, ofwel sprekers zullen jou wegwijs maken in de wondere wereld der cacao: dit veelal in combinatie met pairings ( bier, wijn, whisky, rum ) dus als dit geen feestje meer is!?

new
Speakers: Caroline Lubbers, Bertil Akesson and Clay Gordon

frame


Each chocolate bar has two sides

Elke chocoladereep heeft twee kanten, zo ook het Origin Chocolate Event, want naast deze ‘speakers’ mag er ook geproefd en gekocht worden. Zo staan er meerdere interessante stands van merken als:

Aangezien er diverse stands staan van chocolade webshops kan je wel uitrekenen wat een diversiteit aan chocolade lekkernijen je zal gaan aantreffen. Je hoeft voorlopig dus even geen chocolade inkopen meer te doen!

 

Foto impressie 2015

lastyear

 

It’s a happening where you should be part of

Marika van Santvoort, project manager van het ‘Origin Chocolate Event’, heeft als doel ‘origin’ chocolade op de kaart te zetten. – en hoe een échte origin reep smaakt kan je uiteraard maar op één manier ontdekken: doormiddel van tastings! Juist op het Origin Chocolate Event ontmoet je de beste chocolademakers en tegelijkertijd leer je cacao herkennen op basis van smaak, uiterlijk en geur.

“Origine chocolade is net als een goede wijn. Je proeft de kwaliteit en ‘terroir’ van de cacaobonen, welke bepaald wordt door de grond, klimaat en  kennis van de boeren. Elke cacaosoort heeft zijn eigen specifieke smaakkenmerken. De rijke en subtiele smaken van de beste cacaosoorten zijn wat origine chocolade tot bekroonde chocolade maakt. Deze bijzondere chocolade wordt gemaakt door top chocolademakers uit de hele wereld.”

Origin Chocolate Event

tdvf
Captain of Goods

Verder is het uiteraard een fantastische gelegenheid om ook de chocolatiers te mogen ontmoeten. Sta je toevallig niet voor een chocolatier maar wel voor een importeur of verkoper: stel ook dan gerust je vragen, zij kennen de oorsprong van hun chocolade producten maar al te goed. – en als je er even niet uit komt welke reep je het beste kan kopen, mag je ook gerust mij even aanspreken. Met ruim 51 cacao reviews op naam, keert u met een goede keus huiswaarts; maar laten we vooral eerlijk zijn: er is geen slechte cacao aanwezig op het Origin Chocolate Event.

 

Het Programma

De dag programmering van 10.00 tot 18.00 is terug te vinden op een duidelijk rooster. Zoals je wellicht kan zien geldt er voor enkele activiteiten een toeslag van €4.50. – maar daar heb je wel een extra leerzame, heerlijke dag voor terug. De tickets voor deze proeverijen kun je online kopen tegelijk met je ticket voor het event vanaf de eerste week van oktober. Op basis van beschikbaarheid kunnen de proeverijen ook op het event zelf gekocht worden. Tickets kunnen niet ingeruild of terugbetaald worden.

Daarnaast kan je ook duidelijk zien waar de voertaal Engels of Nederlands is. Ook is er te zien waar men alcohol schenkt. – wel zo handig voor de BOB onder ons. Bezoekers jonger dan 18 jaar kunnen helaas niet aan deze proeverijen meedoen.

Origin Chocolate Event @socialmedia

Facebook // Twitter

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s