ChocoRosso


Wijn, een elegant doch chique drankje dat zich leent bij menig etentje, viergangendiner of feestelijke gelegenheid. – persoonlijk ben ik er niet al te gek op. – het was dus even twijfelen toen het contact met ChocoRosso gelegd was. Ik kom net kijken in de wereld van wijn en misschien is dit maar goed ook. Zou zelfs bijna volmondig bevestigen; het heeft zo moeten zijn! Omdat ik een leek ben op het gebied van de wijnproeverij had ik mijn schoonvader- en moeder uitgenodigd. In andere woorden: of zij misschien naast een flinke ‘dorst’ ook eventjes de flesopener wilden meenemen. Eenmaal aangekomen staar ik nog wat onwennig naar deze prachtige fles op mijn salontafel: want zegt u nu zelf … luxe is deze fles wel. Zodra de kurk er ( in de keuken ) afvloog en de glazen ( speciaal in huis gehaald ) volgeschonken werden was het zover: na een mooi gesproken ‘Santé’ mocht ook ik eraan geloven. – en wat er toen gebeurde …

choco-rosso-frizzante

… ik ben verkocht! – wat een smaaksensatie, deze opbouw, de sublimiteit en ja: ik proef het; mijn geliefde cacao! Persoonlijk vond ik het erg fijn dat de chocoladesmaak de wijn overtrof. Dit maakt deze fles meer dan ideaal voor een Chocolate Tasting. – en ik ga het zeker bestellen bij speciale gelegenheden. Deze wijn is een échte aanrader!

 

Het is ‘blind’ proeven

Net als bij elk ander product stap ik er altijd ‘blind’ in. Dit houd in dat ik bij een proeverij nog niets van het product, zijn afkomst en de maker weet. Al deze informatie houd ik bewust achterwege. Tijdens mijn proefsessies wil ik eerst zelf raden wat ik eet of drink. – eventjes je fantasie erop los laten om vervolgens uit te zoeken waar de treffers zaten. >>

wijnZo ook tijdens mijn proefsessie met ChocoRosso chocolade wijn. Op het moment van drinken wist ik niets van wijn, dit bedrijf, de smaak en al helemaal niet waarom het ‘ChocoRosso’ genoemd mag worden.  Nu er gedronken en genoten is mocht ik eindelijk op ontdekkingstocht in de wondere wereld van ‘chocolade’ wijn. – en weet je, ik neem jou gezellig mee!


Chocolade wijn

Afgelopen week hield ik een enquête onder wijnliefhebbers. Zodoende kwam ik erachter dat lang niet elke wijnkenner bewust is van het bestaan van chocolade wijn. Dit verbaasd mij echter niet, zelfs ik als chocoladekenner had er nooit van gehoord. Toch bestaan er enkele chocolade wijnen als; ChocoVine, Barista Pinotage en The Chocolate Block. – wat maakt dan juist ChocoRosso zo uniek!?

ChocoRosso is een zijtakje van ‘Mangone‘, deze jong Nederlandse wijnimporteur is continue in de weer met nieuwe creaties. Waarschijnlijk ken je Mangone wel van hun geïmporteerde blauwe wijn ‘Gïk‘.  – het zomerse wijntje van 2016.  >>

gik

Mangone werkt nauw samen met diverse groothandels, slijterijen, horecabedrijven en supermarkten. Op creatieve wijze weten zij hoe je wijn opnieuw kan verbinden met een nieuwe generatie.

Door onze vernieuwde producten, aparte denkwijze en jonge houding vergroten wij ons netwerk iedere dag. Denk anders, maar bewaar het traditionele product wat zichzelf ontwikkeld: “wijn” – Mangone

Proeverij

Laten we eerst even de specificaties op een rijtje zetten:

 • Product: Rode wijn met een lichte bubbel en chocolade
 • Inhoud: 0,75L
 • Alcohol: 8%
 • Afkomst: Wine of the European Union
  Geproduceerd: Duitsland
 • Smaak:
  fluwelig, lichte zoet, volle chocolade en discreet zuur
 • Allergene: Bevat sulfieten

Dat deze wijn uit chocolade bestaat mag meer dan duidelijk zijn: elke chocoladeliefhebber zal dit wijntje kunnen waarderen. Juist het gebruik van verschillende smaken maakt dit wijntje ‘one of a kind’. De smaak is perfect en de afdronk bestaat uit een zachte chocolade smaak welke lekker lang blijft hangen.

Wie dit wijntje wil bestellen op de webshop van ChocoRosso kan uit de volgende opties kiezen:

 • 1, 2, 6 of 12 flessen

Cadeaupakketten:

cadeau

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s