Caven Chocolate


In het chocoladewereldje staat sinds geruime tijd de boel op z’n kop: er is namelijk een nieuw merk op de markt genaamd: ‘Caven‘. Alleen al bij het plaatsen van een foto op Instagram schoten de ‘likes’ omhoog. – Ik wilde weleens weten wat juist dit chocolademerk zo interessant maakt. Heeft het iets te maken met doelgroep verschuiving: of juist het feit dat dit merk volledig nieuw op de markt is? Daardoor kon het weleens extra aantrekkelijk wezen. Ik stuurde een mail richting ‘Caven’ en voor ik door mijn chocolade voorraad heen zat was mijn pakketje gearriveerd. ‘This is the moment of truth!’ ( and dare )

logo

Caven Creations Paleo Chocolate is de volledige naam van dit nieuwe chocolade merk, gevestigd in Santa Cruz, Californië. Terwijl ik dit neerpen knalt het nummer ‘California here we come’ van ‘Phantom Planet’ op repeat door mijn hoofd. De meeste mensen onder ons kennen immers de baanbrekende serie ‘The O.C.’ wel. – over een arme jongen die bij rijke mensen intrekt. De serie laat op prachtige wijze het contrast tussen arm en rijk zien met de nodige omstandigheden. Californië is namelijk niet alleen maar rooskleurig!

Ulvric  Wilde, eigenaar en oprichter van Caven is het voorbeeld van een succesverhaal uit Californië. Hij groeide op in armoede tussen verslaafde ouders. Werd uiteindelijk een drop-out en raakte dakloos op de leeftijd van 16 jaar. Deze levensstijl was niet gemakkelijk en veelal levensgevaarlijk. Het leverde Ulvric op jonge leeftijd een spijsverteringsstoornis op.

Echter wist Uvric aan dit leven te ontsnappen dankzij een oerdieet en verandering van levenswijze. Juist tijdens dit proces kwam hij in aanraking met de kracht van chocolade. Want échte chocolade, zo zegt hij zelf; uit rauwe cacaobonen is enorm gunstig voor de gezondheid.

newd

Inmiddels heeft hij het dan ook tot zijn gemaakt om andere mensen te helpen. Zo kunnen zij zelf verantwoordelijkheid dragen voor hun eigen welzijn. – chocolade is daarbij een ‘zoete’ deel van de reis. Met zijn nieuwste creatie ‘Caven’ neemt hij ook jou en mij erin mee!

 

What’s inside this chocolate adventure?

Zodra je de wikkeltjes bekijkt ben je eigenlijk al verkocht door de caveman met z’n garde; maar hoe smaakt het nu eigenlijk en waar bestaat het product precies uit? Op de website lees ik het volgende: Raw, Organic, Fair Trade, Hand Crafted, Wild Harvested en bovenal Sugar Free. – Klinkt stuk voor stuk prima wat mij betreft. Ik ga het allemaal eventjes voor je op een rijtje zetten:

De cacao en boter zijn vervaardigd uit gecertificeerd biologisch Fair Trade raw ( ongeroosterde ) Arriba Criollo cacao, wild geoogst in Equador. Caven creëert zijn chocolade bij lage temperaturen opdat vitaminen, mineralen en antioxidantia intact blijft. Zodoende blijft bij consumptie de bloedstroom laag waardoor vrije radicalen vernietigd worden. Dit alles draagt bij aan een optimale gezondheid voor het functioneren van je hart en hersenen.

  • Raw: Ongeroosterd
  • Organic: Biologisch
  • Fair Trade: Eerlijk product
  • Hand Crafted: Hand vervaardigd
  • Wild Harvested: In het wild geoogst
  • Sugar Free: Suikervrij
  • Arriba: Cacaoboon || Verfijnde kwaliteit cacao uit Equador ||
  • Criollo: Cacaoboon || 5 tot 10% van de wereldoogst ( dure kwaliteit cacao ) uit Java, Madagascar en Venezuela.

11694037_898076896905194_2985838236205617917_n

Caven chocolate op de testplank

Ik mocht alle repen van Caven Chocolate testen, waaronder:

Suiker & smaak

Wat direct opvalt is dat niet alle repen geheel suikervrij zijn. De repen ‘Coconut Meat & Sweet’ en ‘Hey Honey!’ bevatten wel degelijk suiker. Is dit voor jou geen probleem? – dan heb je er prima repen aan. De enige suikervrije reep in de collectie is ‘Sweet & Salt Crunch’. Zodra het op smaak aan komt is suiker uiteraard altijd een prima toevoeging, deze repen zijn dan ook erg bijzonder. Vooral bij de ‘Coconut Meat & Sweet’ is de suiker niet door de chocolade gemalen, wat dus een extra smaakdimensie teweeg brengt. Bij deze reep begon Ulvric pas net en was hij dus niet bepaald op de hoogte van dit gebeuren. Het resultaat: een knapperige reep met geraspte kokosvlees. >> 

caven3

De tweede reep ‘Hey Honey!’ bestaat uit ruwe honing met een zeer geheim ingrediënt, waarover Ulvric niets en dan ook niets wilt verklappen. – ik kan jou echter al wel vertellen dat de smaak subliem is!  Wanneer ik bij de derde reep ‘Sweet & Salt Crunch’ aan kom proef ik direct de afwezigheid van suiker maar ook net niet. De reep is zit namelijk vol met knapperig ‘xylitol’, dit is een plaatsvervanger voor suiker. Juist het gebruik van deze zoetstof maakt het geheel net iets anders dan de rest. – niet mis mee, want ook deze chocolade reep is juist wat ‘Caven’ zo uniek maakt!

 

 

Caven op je deurmat?

Momenteel kan je voor de introductieprijs van slechts $12.79 alle repen van Caven in huis halen.

 

Get Social @Caven

Facebook // Twitter // Instagram

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s