Rococo


Rococo Chocolates en zijn verfijnde chocolade creaties had vandaag de dag nooit bestaan als één jongedame niet haar hart zou hebben gevolgd. Deze dame is niemand minder dan Chantal Coady. Haar weekendbaantje bij ‘Harrods’ als chocoladeverkoopster, wakkerde de passie naar kwaliteit cacao alleen maar verder aan. Uiteindelijk besloot Chantal dan ook haar eigen betoverend mooie chocolade winkel te starten: dit nam plaats aan Kings Road te Chelsea ( Londen ). Één van haar eerste klanten was Joanne Harris, de schrijfster van het verfilmde boek ‘Chocolat’. – zou de film soms geïnspireerd zijn op Coady’s winkel? Inmiddels zijn wij vier winkels en vijf boeken verder. – inderdaad Chantal heeft ook al vijf boeken op haar naam staan. Er is dus nog hoop voor jouw dromen!

rocoa

De boeken welke Chantal Coady geschreven heeft zijn:

‘For me, chocolate is a deeply emotional subject. I am obsessed
and fortunate enough to be surrounded by several tons of the best
chocolate in the world.’ – Chantal Coady

 

rococo3
Rococo: Mastering the Art of Chocolate

Awards & More

Vandaag de dag bestaat Rococo alweer 33 jaar; daarmee is Chantal nog steeds een heus pionier in de beweging voor échte chocolade. Sterker nog: the Academy of Chocolate schonk Chantal zelfs een award voor ‘Het veranderen van de manier waarop mensen over chocolade denken’.  Dacht je dat dit alles was? – The Wall Street Journal noemde haar zelfs de oprichter van de ‘New British School’ van chocolade. Ook ontving zij in 2014 nog een award in the Queen Birthday Honours ‘Voor dienstverlening aan de chocolade’.

Celebrate Roald Dahl 100 with some
Scrumdiddlyumptious Chocolate – inspired by his fabulous books

dahlwindowcopy-600x368

100 years of Roald Dahl

De boeken van Roald Dahl met daarin de meest magische, betoverende en ontroerende verhalen bestaan inmiddels 100 jaar. Rococo heeft speciaal voor deze gelegenheid 8 speciale chocolade repen gecreëerd. Elke ‘vreemde & heerlijke’ reep is voorzien van een kort verhaaltje en unieke smaken, welke deel uitmaken van zijn boeken. Het lanceren van deze repen lag niet zomaar even voor de hand; Chantal Coady is al haar hele leven fan van Roald Dahl’s verhalen. Één van haar meest favoriete boeken is dan ook: ‘Charlie and the Chocolate Factory’. Haar vader nam de eerste editie voor haar mee uit het New York van de jaren zestig. Het lezen van dit boek heeft dan ook behoorlijk wat impact op haar gehad. – want inmiddels heeft Chantal toch al vier winkels op haar naam staan.

 

charlie_chocolate_factory_embossed_edition-500x450

Deze repen zijn er uitgebracht ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan:

Hoe smaakt het

bars

De Roald Dahl repen bestaan voornamelijk uit melk chocolade. Dit is ergens ook wel een hele goede zet geweest, juist kinderen zijn daar verslingerd aan. Wij hebben alvast een opzetje gemaakt:


Bean’s Cider
inspired by || Fantastic Mr Fox || 40% cacao met romige melk chocolate met appeltaart smaak.

 

George’s Marvellous Medicine inspired by || George’s Marvellous Medicine || 30% cacao met zoethout en venkelzaad.

 

James’ Scrumptious Peach inspired by || James and the Giant Peach || 30% cacao met perzik en chia zaden.

 

Bruce Bogtrotter’s Chocolate Fudge Cake inspired by || Matilda || 65% cacao met karamel, pure chocolade en vanille fudges pieces en perzik.


Mr Twit’s Beardy Breakfast
inspired by || The Twits || 40% cacao met banaan, yoghurt, lapsang souchong thee en honing.

Formula 86 No. 2 “Perfectly Normal” inspired by || The Witches ||  65% cacao pure chocolade met als inhoud: “Formule 86 ‘muis maker’ drankje”.

Formula 86 No. 1 “Perfectly Normal” inspired by || The Witches || 40% cacao melk chocolade. Heeft als inhoud: “Formule 86 ‘muis maker’ drankje”.


Frobsottle & Snozzcumber
inspired by || The BFG // GVR || 30% cacao melk chocolade met twee-kleurige uitstraling: roze en groene reep met fruitige cocktail van aardbei, framboos, komkommer en munt.

 

Grenada Chocolate Company & Rococo

Elke chocoholic is wel bekend met de Grenada Chocolate Company, waaronder ook bedrijven als Rococo. – Echter is de band tussen Grenada Chocolate Company en Rococo wel heel erg sterk! Wat in 2002 begon met chocolade proeven op locatie werd al snel een bijzondere samenwerking. Al snel verkocht Chantal hun chocolade in al haar filialen. Toen een orkaan het eiland volledig in puin wist te leggen creëerde Rococo de special ‘Hurricane Emily reep’. >>

mott-farmers

De opbrengst ging volledig naar ‘Hearts and Hands’,’ het Grenada steunfonds. Samen met de Grenada Chocolate Company werd er ook een kleine cacao boerderij gebouwd. Deze boerderij draagt de naam ‘Grococo’ en is inmiddels thuisbasis voor 100% fine flavoured organic Trinitario cacao. In 2013 volgde al snel het tragisch nieuws over het overlijden van Mott Green, de oprichter van de Grenada Chocolate Company. Dit was en is nog steeds voor iedereen een groot verlies. Vandaag de dag werkt Rococo nog altijd samen met de GCC.

 

Waar te bestellen

De Roald Dahl repen zijn stuk voor stuk bij Rococo te bestellen.

 

charlie-quentin
Rococo @Online

Facebook || Twitter || Instagram

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s