Guido Gobino


Guido Gobino is een prachtige chocolade speciaalzaak gevestigd in Turijn, een stad welke bekend staat om zijn beroemde bezienswaardigheden. – zodra Italianen ontwaken begint de ochtend al vroeg met een sterke espresso. – en wat past er nu niet beter bij een espresso dan een luxueus chocolaatje? Wie op z’n Italiaans door het leven gaat begrijpt wat ik bedoel. Bij Guido Gobino heeft men dan ook een gezegde; “L’uma sempre fait parej”..we’ve always done it like this. Laat dit nu precies zijn waar Italianen waarde aan hechten: vastigheid. – vastigheid heb je immers nodig wil je een zaak draaiende houden. – en dit gaat de familie Gobino maar al te goed af; want het bedrijfsleven zit in hun bloed.

Het was Giuseppe, de vader van Guido Gobino, welke dankzij tien jaar ervaring met chocolade aan de slag kon als productiemanager. Uiteindelijk werd deze zelf de eigenaar van de zaak. Van daaruit ging hij aan de slag met producten als Giandujotto ( Gianduia ) en Gianduja room. Het chocolaatje was vernoemd naar de ‘Gianduja’ een komisch karakter uit Piëmont welke aanwezig was tijdens het ‘Commedia dell’arte’ – een 16de eeuwse komische vorm van Italiaans theater. – inmiddels kennen wij Nederlanders ‘Giandujotto’ ook als de chocolade welke gebruikt wordt voor Nutella. – maar persoonlijk zou ik toch eerder voor chocolade pasta van Guido Gobino kiezen. >>

A philosophy of life

“It’s no secret, when it comes to chocolate, we set no
limits to our imagination while crafting our
selection of tasteful ideas.”

agrumi

Inmiddels heeft zoon Guido de zaak overgenomen en dit is te merken aan de diversiteit aan pralines. Zo verkoopt men diverse chocolade producten onder de meest prachtige namen, waarbij luxe altijd aanwezig is: van pralines tot aan de repen en de chocolade pasta. Er is voor iedereen wel iets lekkerst te vinden. Wist je trouwens al dat de ingrediënten afkomstig zijn uit diverse windstreken?

  • Langhe ( Piëmont ) || Hazelnoten
  • Midden- en Zuid-Amerika, Indonesië || Chocolade
  • Thailand || Gember
  • Sicilië || Citrus Fruit

 

 

Van productie tot product

In 2011 is Guido Gobino begonnen met het produceren van bean-to-bar chocolade repen. Daarbij worden de cacao bonen eerst volledig schoon gemaakt, denk daarbij aan: kleine steentjes, hout resten en overige natuurlijke elementen. Vervolgens worden de bonen geroosterd. Zodra dit volbracht is komt er een hete stoommachine aan te pas om alle bacteriën te verwijderen. Dan is het tijd om de cacaobonen te vermalen- en verfijnen op halve cacao boter en halve delen cacao. Dit gebeurt via een molen dat alles breekt en zuivert. De deeg welke hieruit voort komt wordt verwerkt met een drie cilinders raffinadeur om de cacaomassa in goede banen te leiden. In deze cacaomassa kan men verschillende ingrediënten toevoegen voor bijzondere creaties. – en dat het bijzonder is kan je zeker waarnemen. De kwaliteitscontrole is uiteindelijk de laatste stap: want alleen het beste is goed genoeg voor Gobino.

Interview met Guido Gobino

Een échte Guido Gobino proeverij

guidotasting

Van Guido Gobino mocht ik de volgende producten testen:

  • Crema Gianduja || € 14,91
  • Tourimot, Maximo & Maximo +39 Selection Box of Gianduja Chocolate || € 12,90
  • Sea Salt Cremino Mini Square || € 27,15
  • Hot Chocolate Powder || € 16,45

 

Crema Gianduja || Deze heerlijke zacht romige gianduja crème bestaat uit een mengsel van Gianduja Chocolade en Piëmont hazelnoten. Doet het qua smaakbeleving goed op crackers, cake en stokbrood. Juist het gebruik van gianduja chocolade maakt deze pasta tot een genot om tot je te nemen. Dit is chocoladepasta zoals je het nog nooit gehad hebt.

guido-gobino-crema-spalmabile-v2-1100x733

Selection Box || Met deze bijzondere selectie van diverse gianduja pralines maak je direct kennis met de vakmanschap waar Guido Gobino bekend om staat. Het beloofd een ware chocolade proeverij te worden bestaande uit: Tourimot, Maximo & Maximo +39. Na deze tasting weet je direct welke smaak jou het meest bevalt. – persoonlijk waren Tourimot en Maximo +39

selection
Sea Salt Cremino ||
Deze heerlijk zee gezouten pralines zijn voorzien van olijf olie uit Ligurië ( Italië ). Deze chocolaatjes verkregen de award ‘Beste praline ter wereld’ door de Londen Academy of Chocolate. Het geheel voelt lekker romig- en zijdezacht aan op de tong. – en dat is precies wat je van een goede praline mag verwachten.

guido-gobino-sea-salt-cremino-2_1
Hot Chocolate Powder || Deze chocolademelk wordt gemaakt zonder verdikkingsmiddelen. De enige ingrediënten zijn cacao, rietsuiker en cacaopoeder. Zowel met melk- als water te consumeren. Daarna is het slechts een kwestie van roeren en genieten van een traditionele Italiaanse chocolademelk.

preparato-cioccolata

 

Waar te bestellen

Guido Gobino producten kan je in vier van hun winkels kopen. Is dit toch iets te ver weg, dan kan je altijd even contact leggen.

 

 

Guido Gobino @online

Facebook || Twitter || Instagram || YouTube

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s