Jones Brothers


Richard Jones, oprichter van Jones Brothers koffie begon in 2005  te Dubai als co-founder en chairman met Coffee Planet, een ‘multi-miljoen’ dollar koffie bedrijf. In 2013 kwam Richard er al vrij snel achter dat Amsterdam met zijn prachtige grachten steeds meer een hotspot voor de koffiebranche begon te worden. Uiteindelijk besloot hij met z’n familie naar Nederland te verhuizen om een nieuw bedrijf op te richten, dit deed hij dan ook in augustus 2013, in de vorm van ‘Jones Brothers’ koffie: de capsules en koffiebonen werden destijds alleen in supermarkten verkocht. – Na bijna dik 3 1/2 jaar is Jones Brothers nog altijd een daverend succes!

 

lovewhatwebrew

Afkomst van de échte Jones Brothers bonen

De groene koffiebonen welke gebruikt worden zijn afkomstig uit landen als: Ethiopië en Kenia in Africa. Brazilië en Colombia in Zuid-Amerika; Honduras in Centraal-Amerika en Sumatra in Indonesië. Na import worden de bonen geroosterd en verpakt in Nederland. – omdat het aantal plantages zeer divers is, komt hier ook de naam ‘Jones Brothers’ vandaan. ‘Brothers’ staat namelijk voor ‘Band of Brothers’, dit omdat men gezamenlijk bezig is met het verbeteren van kwaliteit, smaak en waarde van onze koffies. ‘Jones’ staat dan uiteraard weer voor de achternaam van Richard. Jones Brothers is als het ware een ‘community’ voor liefhebbers van kwaliteit koffie en het merk. – zo bouwt men aan een goede toekomst voor de boeren.

Ethiopische (koffie)cultuur met Temar Biratu

Ambitie en doelstellingen

imageJones Brothers koffie heeft als doel om in Nederland bekend te staan als kwaliteit UTZ gecertificeerde koffie met een geweldige smaak. Hun koffiebonen- en capsules bieden zij dan ook aan voor een mooie prijs. Het bedrijf wil dat iedereen kan genieten van een goed kop koffie. Jones Brothers geeft om zijn klanten, vandaar dat hun medewerkers vol passie op gaan in hun werkzaamheden. Men hoopt daarmee uiteindelijk het verschil te kunnen maken in koffieland.

 

Jones Brothers na 10 jaar

Over tien jaar hoopt oprichter Richard Jones terug te kunnen blikken op het waarmaken van zijn dromen. Dit het liefst omringd door vrienden- en fans van zijn Jones Brothers community. Lekker achterover leunend in een comfortable stoel, nippend aan een single origin of prachtige blend te midden van zijn koffiebranderij. – hoe heeft hij het toch allemaal zo smooth laten verlopen!?

 

cino-regular

Koffie van Jones Brothers

Inmiddels kan je via diverse supermarkten, maar zeker ook op de Webshop diverse producten aanschaffen. Denk daarbij aan: koffiebonen, capsules, Biologische Cafeïnevrije koffie en accessoires, waaronder zelfs capsule machines zoals de wel heel bijzonder low-budget ‘ClassicCino‘ of de ‘RetroCino‘ van roestvrij staal. – het blijft jouw keus!


Jones Brothers proeverij

Captain of goods mocht maar liefst twee blends van de Signature Series uitproberen, waaronder de:

brothers

 


Single Origin Coffee from Ethiopia, Limu ||
Deze koffie is licht sterk van smaak opdat het medium-dark geroosterd is. De smaak komt goed tot leven dankzij zijn licht bloemige smaak en sterke chocolade nasmaak. Het is een heerlijke koffie welke dankzij zijn mix ook wel karamel-achtig kan doen overkomen. Voor de chocoladeliefhebber is dit een musthave! ||

Beans from Ethiopia, Honduras, Mexico and Indonesia || Deze koffie is fascinerend van smaak dankzij zijn pure chocolade smaak met tonen van karamel en marzepijn. Het heeft een krachtige nasmaak en blijft zeker nog even goed hangen. – een aanrader! ||

 

 

Richard Jones about Jones Brothers

 

Jones Brothers @online

Facebook || Twitter || Instagram || YouTube

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s