Harney & Sons


New York, het achtergrond decor van vele blockbusters welke ons een wereld van entertainment doen ervaren. Deze grootste stad van de Verenigde Staten is naast de meest geliefde stad van Amerika, dankzij: Broadway, straatentertainment, gigantische reclameborden, de beroemde gele taxi’s, Yankees, Knicks en uiteraard het vrijheidsbeeld het perfecte plaatje geworden van elke toerist. Tegelijkertijd is het zoals Graig David het al eens zo mooi zong, de ‘Rise and Fall’ van elke artiest, acteur,  model en merk. – want wie in Hollywood wenst te geraken, start in Broadway of op de straten van de Yorkers. Ondanks alle drukte van deze bruisende stad zijn er altijd wel merken welke hun hoofd boven water weten te houden. Één van deze grote merken is ‘Harney & Sons’ thee. – het meest geliefde theetje van de ware Yorker. – want echt niet alleen de Engelsman waardeert zijn gouden goedje. Harney & Sons is een unicum en daar valt geen verkeerd woord over te zeggen. Wie het drinkt weet genoeg; sinds kort mag elke thee waarderende Nederlander er ook aan beginnen, want Boonenbakker is de nieuwe importeur van dit imposant theemerk. Hier mag natuurlijk op geklonken worden!

Boonenbakker als importeur van Harney & Sons

Boonenbakker is als importeur betrokken bij de import van luxueus theemerk, waardoor dit bedrijf zich nu de exclusieve importeur van Harney & Sons voor de Benelux mag noemen: maar wie zijn het tweetal achter deze onderneming nu eigenlijk? Wessel en Marjolijn zijn meer dan partners, als getrouwd stel zetten zij zich volledig in voor ‘BoonenBakker’, hun eigen bedrijf. Als importeur zijn zij het aanspreekpunt binnen de Benelux van merken als ‘Dibarcafé’ ( zie ook ons artikel ) Barcelona en ‘Harney & Sons’ New York. >>

picture
Links boven: Wessel Bakker te ‘Dalla Corte’ Milaan 2015 naast prototype ‘Ascaso Big Dream’ | Rechts boven: Michael Harney & Marjolijn Bakker- van Heeswijk. | Onder: Wessel Bakker & Jordi Marcilla from Dibarcafé

Wessel Bakker werd in de zomer van 1973 geboren als zoon van moeder Boon en vader Bakker. Op de achtergrond was het al vroeg duidelijk: het typerend geluid van een fluitketel en fanatiek malende koffiemolen vormden de basis van de passie van vandaag. Waar Wessel druk is met alles rondom Dibarcafé is zijn echtgenote Marjolijn Bakker-van Heeswijk de ‘theekenner’ achter het geheel. Met Harney & Sons uit New York weet zij menig Nederlander over de streep te trekken voor dit elegant merk. – als ‘theetalent’ en opgeleid theesommelier kan zij als geen ander beamen dat Harney & Sons zich onderscheidt in kwaliteit, variatie en smaak. Met deze thee variaties wil men de klant laten genieten van de hoogste kwaliteit thee: en dit is een nobel streven zoals alleen Boonenbakker het waar kan maken.


Harney & Sons it’s all about legency

john-harney

De thee van Harney & Sons is tot leven gekomen dankzij niemand minder dan John Harney. In 1983 begint hij thee te verkopen vanuit de kelder van het ‘White Hart Inn Hotel’, gelegen in Salisbury, Connecticut. Dit hotel in het Engelse graafschap Wiltshire is vandaag de dag nog steeds te boeken. Inmiddels is Harney & Sons met zijn ruim 150 medewerkers een befaamd familiebedrijf van thee uit Millerton, New York. Behorend tot een top klassement heeft Harney voor zichzelf een goede naam verworven. Alleen al de onderscheidingen zijn zeer indrukwekkend te noemen. Al met al is het your daily dose of healthy luxury. – want heilzaam voor de gezondheid zijn is deze thee ook nog eens. Vandaar dat je bij Boonenbakker keus hebt uit een assortiment van zowel buideltjes als losse thee. Hier kan je uiteraard gelijk een écht Harney & Sons glas bij mee bestellen. Als dit geen luxe is!?

tea

 

Bijzonder veel keus

Wat direct opvalt is dat er bijzonder veel keus is uit Harney & Sons producten, zo verkoopt Boonenbakker diverse tins ( theeblikken ), buidelzakjes, navulzakken en accessoires.

 

Ik mocht de volgende luxe tins testen:

Buidel thee

Losse thee

Extraatje

htht2
Hot Cinnamon Sunset || Dit kruidig theetje dankt zijn pittigheid aan de drie soorten kaneel welke erin verwerkt zijn. Het is al direct mijn lievelings thee uit het hele rijtje. Met een inhoud van: sinaasappel, kruidnagel en diverse kaneelsoorten was ik direct om. Bij het drinken zou je bijna denken dat er suiker aan toegevoegd is, maar dit is zeker niet het geval. Deze zwarte thee is lekker zoet uit eigen bron. Zoek je iets soortgelijks dan is ook de ‘Hot Cinnamon Spice’ jouw thee! De Hot Cinnamon Sunset is een recept uit de jaren ’80 en is ondanks zijn leeftijd nog altijd een theetje van deze tijd. – in één woord: verrukkelijk!

Winter White Earl Grey || De Winter White Earl Grey is een lichte variant op de klassieke Earl Grey zoals de Engelsman het graag mag drinken. Echter weet Harney dit theetje in een nieuw jasje te steken. Dit door Chinese Mutan witte thee te gebruiken met bergamot citrusgeur van de klassieke Earl Grey. Een musthave voor de maag in elk seizoen.

Organic Plain Green || Typische biologische groene thee zoals alleen Harney het voor elkaar kan krijgen. Ideaal om tot rust te komen op de stressvolle dagen of juist after-work wanneer alle puntjes nog op de i gezet mogen worden. Dit theetje weet jou helemaal in balans te krijgen.

Organic Darjeeling || Je proeft direct de aroma van rood fruit, pruimen en perziken. Het betreft hier dan ook een écht Risheehat Darjeeling theetje. Alleen de beste kwaliteit thee wordt ervoor in gebruik genomen. Dit is dan ook goed te proeven.

Organic Green Citrus & Ginko || Citroengras en natuurlijke citrus, dit is hand geplukte biologische groene thee uit het zuiden van India. Niet alleen staat dit op de verpakking, je proeft dit ook direct. Het betreft een heerlijk fris theetje om het weekend mee door te komen.
Harney & Sons @Online

Facebook || Instagram || Twitter

Online @BoonenBakker

Facebook || Twitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s