Berger Feinste Confiserie


Chocolatier Hubert en Christine Berger begonnen in 1994 vanuit hun garage aan het vervaardigen van luxueuze chocolaterie en prachtige chocolade kunstwerkjes in de vorm van pralines, truffels en gebak.

Ervaring genoeg zou je zeggen, want het tweetal heeft inmiddels een gerenommeerd banketbakkerij, welke niet alleen zijn eigen winkels van verkoop waar voorziet, maar ook chique speciaalzaken worden voorzien van de meest heerlijke lekkernijen. Inmiddels is Berger Feinste Confiserie dan ook bekend tot ver buiten de Duitse grens. Waar alles eerst nog vanuit een garage gecreëerd werd, zijn er nu ruim negentig medewerkers actief met de mooie creaties van Christine Berger. 

Winkels

We weten allemaal dat Steve Jobs ooit vanuit zijn garage aan Apple begon, en de kans is groot dat jij op dit moment zo’n smartphone naast je hebt liggen. Persoonlijk blijf ik het altijd weer bijzonder vinden om te zien hoe start-ups vanuit hun garage de wereld veroveren. Berger Feinste Confiserie heeft inmiddels zo’n 6 winkels in heel Oostenrijk. – dit is nog best een hele prestatie.  >>

Hoewel men in 1994 begonnen is, zijn er tussen 2001 en 2015 maar liefst 6 winkels geopend. Daarnaast zijn er ook de nodige dealers van deze ambachtelijke chocolade. Wie weet waar Berger over tien jaar gevestigd zit!?

Ambachtelijk vervaardigd

Schokolodenweg 1 te Oostenrijk is één van de beste adresjes in Oostenrijk waar vakmanschap nog altijd meesterschap genoemd mag worden. In deze chocoladesmederij. Wie hier binnen komt ontdekt een wereld men op het hoogste niveau van vakmanschap, heerlijke meesterwerken van exquise ingrediënten weet te vervaardigen. Het is op deze locatie waar  chocolatiers met gevoel voor  het sensuele, prachtige handgemaakte genot in vervulling laat gaan. >>

 

Kleine kunstwerken, groot genoegen: het zijn de koninginnen onder chocolade verleiders en de kroning van chocolatiers. Chocolade verwend het gehemelte en verzoet het leven. Met veel aandacht voor detail ontstaat bij Berger Feinste Confiserie fruitige, romige, nootachtige en edele creaties welke de zintuigen strelen en een verzekerd moment van genot, voor één persoon. Of twee.

Afkomst en productieproces

In de chocolade van Berger Feinste Confiserie, zijn veel kostbare kleine schatten. De waardevolle grondstoffen voor de unieke kostbare voorwerpen: hoogwaardige chocolade, romige slagroom, fruitige jam, aromatische kruiden en premium brandy. Dankzij de handen van deze chocolatiers, snoep makers en banketbakkers, worden deze exclusieve ingrediënten omgezet in meesterwerken die het leven zo bijzonder mogelijk maken: heerlijke bonbons en room truffels, krokante chocolade repen en aromatische chocolademelk. Wat wil een mens nog meer!? >>

Berger Feinste Confiserie beschikt over de ultieme vakmanschap om premium chocolade te vervaardigen. De verfijnde vullingen worden rustig gekookt in een koperen vat, bedekt met teder smeltende chocolade, waarna alles gegarneerd en afzonderlijk verpakt kan worden. Daarna valt de beurt aan het koken, roeren, karamelliseren en liefdevol versieren van de heerlijke chocolaterie. Dit zorgt voor de hoge kwaliteit van de heerlijke smaak; alles is handgemaakt genot van de hoogste orde. De aandacht voor detail maakt elke chocolaatje tot een verleiding van Berger en een trofee voor de smaakpupillen.

Review

Van Berger Feinste Confiserie mocht ik de volgende chocolaterie reviewen:

  • Linzertorte gefüllt || 35% cacao || 100 g
  • Christmas Chocolates Collection || 16 delicatessen

 

Linzertorte gefüllt || Deze 35% melkchocolade  reep is voorzien van een romige vulling van geraspte Linzer Taart. Het chocolade laagje is flinterdun waardoor het accent net iets meer op de romige inhoud komt te liggen. Geen knak, omdat het eigenlijk niet breekt, zo dun is het laagje cacao. Dit neemt echter niet weg dat het een heerlijk vervaardigd stukje vakmanschap is.


Christmas Chocolates Collection

Deze zalige doos met 16 delicatessen bestaat uit een kerst assortiment met daarin: Full-cream-Linzertorte-star, Premium Bitter Cranberry Star, White Egg Liquor, White Mandarin Cinnamon Star, Full-cream Milk Rum-Coco, Premium Bitter Rum Pot Star, Premium Bitter Espresso, White Gingerbread-Nougat Star and Full-cream Milk Baileys Star. – stuk voor stuk bijzondere creaties welke écht meer dan de moeite waard zijn. Zoek jij nog een ideaal kerstgeschenk, dan is deze geschenkdoos on top of your list!

 

logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s