Koffie boeken #1


Speciaal voor jou selecteert Captain of Goods met regelmaat de nieuwste boeken, ben jij een échte koffie, thee of chocolade geek, dan is dit je kans om je wenslijst uit te bouwen. – welkom bij onze ‘Book Club’.

 

boek
THE WORLD ATLAS OF COFFEE

Ontdek met dit overzichtelijk boek van James Hoffmann waar koffie vandaan komt, hoe het werd geoogst, het branden en welk water wordt gebruikt om het brouwsel te maken. Het zijn allemaal belangrijke factoren welke de smaak van ons geliefde drankje beïnvloeden. Koffie expert James Hoffmann is kampioen Barista- en koffiebrander. Voor dit boek onderzocht hij de invloed van terroir, hoe het wordt geoogst en verwerkt en de diverse rooster methodes tot aan de manier waarop de bonen worden gebrouwen. Dit van Bolivia tot aan Zambia toe. Het boek brengt 35 landen in kaart met kennis welke nooit eerder gepubliceerd is geweest. Een must-have voor elke koffieliefhebber, thuis barista en kenner.

theworldatlasofcoffee.com

 

COFFEE SPANISH FOR COFFEE BUYERS: A FIELD GUIDE

coffee-spanishWie zich bezig houdt met specialty coffee weet als geen ander dat taal één van de belangrijkste tools is in dit werkveld. Zeker in Centraal- en Zuid-Amerika. ‘Coffee Spanish’ is voortgekomen uit een Kickstarter project om mensen op weg te helpen in het communiceren met de koffieboeren. Auteurs Andy Newbom en Andrew Russo vonden het dan ook erg belangrijk dat taal niet langer een barrière kon vormen. Via dit boek leer je de taal van koffie dan ook nog beter te beheersen. Het is dan ook niet vreemd dat dit boek een succesvol project is geworden.

coffeespanish.com 

 

 

sawada1SAWADA COFFEE STYLE

Vandaag de dag is specialty coffee zeer populair in Japan, dit was vijf geleden een compleet ander verhaal. Auteur Hiroshi Sawada is een Japans barista en tegelijkertijd een soort van superster, ofwel icoon in het Japans koffiewereldje. Voor zijn boek ‘Sawada Coffee Style’ beschrijft hij als geen ander hoe je zo ver kan komen in het barista vak. Het is dan ook een indrukwekkend boek met een kijkje achter de schermen in zijn zaak ‘Streamer’, vol hipster kunst en cultuur, samenwerkingen met Nike, Columbia Sportswear, Hario en diverse skate magazines. Hiroshi wil als barista juist doen wat geen ander voor hem heeft gedaan en dit maakt hem tot een vakman. Wil jij je eigen zaak beginnen en/of een top barista worden, dan is dit een ideaal geschenk.

espressoparts.com

 

 

brewBREW  ( better coffee at home )

Het nieuwe boek van Brian W. Jones ‘BREW’, is qua stijl al een eye catcher te noemen en dan is het thema ‘koffie’ nog geeneens besproken. Het betreft van A t/m Z een guideboek, ofwel handleiding tot het koffiewereldje. De meeste koffieliefhebbers kennen Brian inmiddels wel van zijn bekende koffie blog ‘Dear Coffee, I Love You’, waarop hij regelmatig het laatste nieuws weet te plaatsen uit koffieland en het brouwen van koffie vanuit huis. Met dit boek hoopt hij elke koffieliefhebber op weg te helpen in een nieuwe richting van het bereiden van hun meest favoriete drankje.

amazon.com

DE KOFFIE VAN TEGENWOORDIG

Met het boek ‘De Koffie van Tegenwoordig’ neemt barista Marthijn de Vries jou mee in de wereld van specialty coffee. Alles wat je over koffie moet weten is gebundeld in dit boek: van het verbouwen tot het bereiden, het proeven en de cultuur eromheen. Dit allemaal om jou klaar te stomen tot coffee-geek, zodat jij optimaal kunt genieten van dit mooie product en de cultuur er omheen! Dit boek zorgt ervoor dat koffieliefhebbers beschikken over de nodige informatie om binnen no-time coffee-geek te worden en zelf ook aan de slag kunnen met dit bijzondere product.

dekoffievantegenwoordig.nl

 

 

koffieKOFFIE

De Amsterdamse koffiecultuur is de laatste jaren enorm veranderd. Waar je tien jaar geleden hooguit een bakkie leut haalde bij tante Leen of ome Willem, struikel je anno nu over de leuke en eigenzinnige koffiebarretjes. Allemaal hebben zij hun eigen sfeer en smaak. Auteur Maurits Koelewijn heeft zijn nieuwe roman zoveel mogelijk in deze koffiepunten geschreven. Tussen het werken door schrijft hij columns over die wonderlijke en verbazingwekkende nieuwe wereld van barista’s, latte-art en meubels uit grootmoederstijd.

bol.com

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s