Poème du Chocolat


De gedachte achter ‘Poème du chocolat’ is ontstaan in de jaren ’80, toen patissier Peter Amandino een Jacques reep in ontvangst mocht nemen. Deze had een prentje van Afrika en was tegelijkertijd een plakplaatje voor in de daartoe behorende stickeralbums. Deze beleving staat vandaag de dag helaas niet langer meer centraal. Vandaar dat men met deze nieuwe reeks van Poeme du Chocolat de goede smaak van een mooie praline alsof het een gedicht, ingesloten in een doosje betreft, aan de man wil brengen. Dit alles maakt voor Peter het gevoel compleet. Dit is dan ook de intentie van zijn pralines, een andere is het aandoen van verschillende havens en de ontdekking van diverse kruiden: een rode draad in de chocolades en pralines welke hij vervaardigd. Subtiele toetsen van herkenning en het toch niet thuis kunnen brengen is precies wat hij als doel voor ogen had, in zijn creaties. Vanuit zijn webshop ‘Amandino’ te België.

PASSIE VOOR CACAO

Zijn passie voor chocolade gaat wel 6 jaar terug in de tijd. Als student speelde Peter veel met de mogelijkheden van chocolade, en later mocht hij als medewerker aan de slag in diverse patisserie bedrijven. Uiteindelijk deed hij ook zo’n 12 jaar mee aan diverse wedstrijden. Hier heeft hij veel nieuwe vrienden leren kennen en zodoende het fascinerende wereldje beter ontdekt. Inmiddels heeft Peter dan ook het gehele smaakpalet in zijn hoofd zitten. Het is daarmee een blind vertrouwen met zijn eigen gevoel. Hij weet dan ook precies welke kant hij op moet gaan om de perfecte smaak te creëren. >>

Met als machines een stonegrinder en ballgrinder test hij nog altijd welke het fijnste werkt. De cacaobonen zelf zijn afkomstig uit Brazilië. Daarnaast zijn er ook nog Profundo bonen uit Venezuela en een lading Nicalizo uit Nicaragua. – zeer divers dus. De ‘Saffron Secrets’ pralines van Amandino staan volgens Oost-Vlaanderen dan ook bekend als de beste Belgische souvenir. Ook niet geheel onbelangrijk om te vermelden is het feit dat Amandino de Belgian Beauty prijs in de wacht wist te slepen, met zijn Saffron Secrets. Uiteraard uitgereikt door prinses Astrid. Wil je deze speciale pralines ook eens proberen, dan kan je het hier bestellen. Daar krijg je gegarandeerd geen spijt van!

 

POEME DU CHOCOLAT

Nieuw van Amandino is de ‘Poeme du Chocolat’ reeks. Ambachtelijk vervaardigd, prachtig gedecoreerde chocolade tabletten, verpakt in even zulke mooie doosjes. Unieke ingrediënten als: limoen, gezouten karamel, gember en groene thee maken deze unieke tabletten tot de ultieme verwennerij. Het geheel is volledig glutenvrij! – en wij mochten het uitproberen! Het zijn stuk voor stuk smaakervaringen welke om meer vragen. De elegante presentatie van de prachtig vormgegeven verpakking laat u al weg dromen naar exotische oorden. Hedendaagse klassiekers maar toch ook wel weer voor de échte fijnproever, waar ook te wereld!

 

WAAR TE BESTELLEN

Poeme du Chocolat is verkrijgbaar bij de betere speciaalzaken. Hoewel het bedrijf nog volop in uitbreiding is binnen Nederland, kan je al wel via Honest Food Trading aan hun chocolade komen. Op chocolade evenementen is Amandino nog niet te vinden, wel zijn ze op zoek naar partners om dit tot stand te laten komen. Tevens komen er ook nog nieuwe specialiteiten aan.

 

TESTING THE BARS

Van Amandino mocht ik de volgende tabletten testen:

De tabletten, waarvan ik naam weet:

  • Exotique Honey 38%
  • Brazil 40%
  • Arrigo 68%
  • Maynor 76%
  • Barcello 72%
  • Odillon 35%

Conclusie

Wil je eens iets compleet anders geprobeerd hebben dan je van chocolade gewend was, dan is Poeme du Chocolat écht jouw ding. Er is gebruik gemaakt van diverse unieke smaaktonen welke je elke weer doen gissen naar wat er in elk product schuil gaat. Bij het openen van de verpakking sta je versteld van de mooie cacaobonen op de voorkant van elke tablet. Dacht je dat dit het hoogtepunt was, dan staat je smaakpapillen nog wat te wachten, want elke tablet heeft zijn eigen unieke smaaktonen. Deze zijn vrij sterk maar tegelijkertijd zalig en vernieuwend, want dit is iets wat je nooit eerder had geproefd. Zelfs voor mij persoonlijk was het even wennen, en ik heb toch al flink wat chocolade mogen testen. – eigenlijk is elke tablet een ideaal cadeau om je geliefde, familie of vrienden mee te verrassen. Met andere woorden, dit zijn échte state of the art design chocolade tabletten, welke het prachtig doen op uw koffietafelboek of waar het hoort… in uw mond. Laat jezelf eens verrassen en probeer het eens …

 

preview-1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s