Donna Elvira


De chocolade van Donna Elvira is afkomstig uit de stad Modica, te Italië. Het prachtige stadje werd in 1639 verwoest door een aardbeving en daarna volledig herbouwd. Sinds 1999, is Modica ook nog eens een chocolatier rijker; vandaag de dag vervaardigd Donna Elvira nog altijd diverse chocolade repen op basis van eeuwenoude recepten. Hiervoor gebruikt zij premier cru cacao,ofwel kwaliteit cacao. Deze is afkomstig van plantages over de hele wereld. Wie weleens een chocolade reep van Donna Elvira heeft geprobeerd begrijpt wat ik bedoel. Met elke hap van deze Italiaanse lekkernij proef je de originaliteit van deze Modicaanse repen, en daarmee een vleugje authentiek Sicilië. – zoals men eeuwen geleden chocolade tot zich nam. Het is dan ook logisch dat Donna het productieproces van de Azteken probeert na te bootsen. De repen zijn dan ook niet geconcheerd of voorgekristalliseerd.

HET ONTSTAAN VAN EEN IDEE

Donna Elvira had voor het bestaan van haar eigen zaak eerst 20 jaar in een gebakswinkel gewerkt. Als klein meisje leerde zij er de fijne kneepjes van het vak. Toen haar werkgever ermee wilde stoppen besloot Donna dan ook de zaak over te nemen. Echter bleef het hier niet bij. Al snel was het duidelijk dat het meer dan een winkel was waar men zorg voor dient te dragen, het was gelijk een traditie; één waar zij trouw aan moest blijven namens de bevolking van Modica.

WINKEL

De winkel van Donna Elvira bevind zich op loopafstand van het Santa Maria Novella treinstation. Naast de bekende repen welke wij mochten testen verkoopt men hier ook andere chocolade producten, handgemaakte koekjes, truffel sauzen en azijn of olijfolie. Achter de schermen wordt gebruikt gemaakt van milieuvriendelijke producten en lokaal geproduceerde ingrediënten. Ambacht en traditie staat hierbij voorop.

TESTING DONNA ELVIRA CHOCOLATE

Van Donna Elvira mocht ik de volgende repen testen:

  • Ecuadorian Raw
  • Papua Nuova Guinea
  • Mandorla
  • Mascobado
  • Bolivia Wild Beniano
  • Latte
  • Peru Piura
  • Peru Amazonico
  • Nicaragua O’Payo

Voor mijn blog Captain of Goods heb ik inmiddels 61 chocolade merken mogen testen, helaas is dit één van de eerste pakketjes met inhoud welke ‘Heat Damaged’ zijn gearriveerd, vanuit Italië. Ik heb hierdoor helaas geen repen kunnen testen. Let bij verzending altijd op, of de verpakkingswijze correct is.

 

logo-dolceria-donna-elvira-cioccolato-modica2

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s