Fresh Cacao


Bij Fresh Cacao streeft men naar perfectie door zoveel mogelijk mensen blij te maken met ambachtschocolade, en hier ligt hun focus vandaag de dag dan ook nog steeds op. Het bedrijf werd in 2010 opgericht door Andrey Khachaturyan. Met een stel vrienden besloot hij cacaobonen te onderzoeken. Vele experimenten wisten de revue te passeren, ter voorbereiding van hun chocolade. In eerste instantie zeer gemoedelijk, met gebruik van mixers en koffiemolens, want je moet toch ergens beginnen. Toen alles eenmaal op rolletjes liep werd het tijd voor chocoladeworkshops, het vinden van geschikte zakenpartners en het organiseren van kleinschalige batches van de hoogste kwaliteit.

PRODUCTIE

Inmiddels produceert men met acht man diverse ambachts chocolade, ambachtsmarsepein, gevuld suikergoed en twee ton chocolade en desserts per maand, als dit geen prestatie is!? Het creëren van zoetheid zonder smaakverlies werd het doel van Fresh Cacao, uiteraard zonder overtollige kostbare ingrediënten. Tijdens het proces is elk detail van het proces voor belang om het bedrijf in goede banen te leiden. – dit zie je alleen al terug in de unieke verpakkingswijze; kunstzinnig en stijlvol.

Men gebruikt tijdens het productieproces enkel cacaobonen van de hoogste kwaliteit. Hierbij houd men rekening met grondig geselecteerde natuurlijke ingrediënten: waaronder Braziliaanse rietsuiker en geraffineerde kruiden. Alles wordt bereid in kleine partijen ( batches ) waardoor het geheel voorzien is van een helder aroma en verzadigde smaak.

BEHIND CLOSED DOORS

 

ORIGIN SERIES

De Origin is een reeks van vier chocolade repen voor de échte fijnproever! Van elke beschikbare cacaoboon werd de meest interessante smaak geselecteerd. Op deze wijze heeft men met elke reep uit deze serie een specifiek cacaoboon volledig aan smaak bloot gelegd. Om dit voor elkaar te krijgen zijn de verschillende bonen geroosterd, om vervolgens geslepen en gechonceert te worden. Daarbij is er ook rekening gehouden met de gehalte van de cacaoboter. Het resultaat is écht genot!

De Origin reeks bestaat uit de volgende 5 repen van elk 70% cacao:

 • Venezuela Carenero
 • Madagascar Sambirano
 • Cuba Baracoa
 • Dominicana Hispaniola BIO
 • Venezuela Porcelana

 

AMBACHT REEKS

Voor de ‘Ambacht’ reeks gebruikt Fresh Cacao twee soorten cacao van Colombiaanse Klasse –  uit zowel Santander als Sao Tome. Dit bezorgt de repen een evenwichtige mix van bloemige noten en een aangename bitterheid. Al met cacao voorzien van een originele chocoladesmaak. Het gaat hierbij om de repen in bruine verpakking. ( rechts op de foto ).

De Ambachtelijke reeks bestaat uit de volgende repen:

 • Classic Dark
 • Sinaasappel
 • Kaneel
 • Vanille
 • Chili
 • Zeezout
 • Cacaobonen

Elke reep is te bestellen in diverse variaties, waaronder: 50, 70- en 100 gram van elk 70% cacao.

CHOCOLADE OP HAVERMELK

Het unieke van deze chocolade repen is dat deze repen vervaardigd zijn uit ambachtelijke chocolade met havermelk. Deze chocolade staat geclassificeerd als “dark milk” met een cacaogehalte van 50% en 30% suiker. Als onderdeel van de gebruikelijke chocolade werd de melk vervangen door havermelk en cacaoboter. Dit maakt de repen uiterst geschikt voor veganisten.

De chocolade repen op Havermelk bestaat uit 3 repen:

 • Vanille
 • Koffie
 • Klassieke havermelk

 

CHOCOLADE THEE

Deze speciale chocolade schijven hebben een nasmaak van thee Puer of Tie Guan Yin. Bij Fresh Cacao heeft men speciaal voor deze luxe thee gekozen bij betrouwbare leveranciers. Thee Chocolade – het is een iets totaal anders, maar écht een heerlijke traktatie uit Rusland!

Verkrijgbaar als:

 • 70%, met Tie Guan Yin thee, 50 g
 • 70% Shu Pu-erh thee, 50 g

 

WAAR TE BESTELLEN

Deze diverse Russische lekkernijen zijn te bestellen via de webshop van Fresh Cacao.

 

1454971_651203571586301_1047589036_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s