Chocolade boeken #1


Speciaal voor jou selecteert Captain of Goods met regelmaat de nieuwste boeken, ben jij een échte koffie, thee of chocolade geek, dan is dit je kans om je wenslijst uit te bouwen. – welkom bij onze ‘Book Club’.

 


CHOCOLATE History, Culture and Heritage

Wil jij werkelijk alles te weten komen op het gebied van chocolade? Dit boek is een échte musthave voor de chocolateers onder ons. De hele geschiedenis op het gebied van chocolade komt aan bod en is onderverdeeld in een verscheidenheid aan categorieën. Werkvelden als: antropologie, archeologie, biochemie, culinaire kunsten, genderstudies, techniek, geschiedenis, taalkunde, voeding en paleografie zullen de revue passeren. Alles zal in woord en beeld kenbaar duidelijk worden gemaakt voor de liefhebber van chocolade, ongeacht hoe breed je interesses zijn. Met zijn ruim zevenenvijftig essays boordevol unieke feiten van zo’n honderd deelnemers, kom je werkelijk geen informatie meer te kort. – en dit is toch precies wat wij zoeken? 

Bol.com & Wiley

 

CHOCOLATE – THE REFERENCE STANDARD 

Veel chocoladeliefhebbers zweren erbij dat dit dé chocoladebijbel is, anderen maken er juist weer ophef over: kortom de meningen zijn verdeeld in chocoladeland. Persoonlijk zie ik dit zeer dikke en enorm zware boek als de ideale chocolade catalogus, waar ruim 4.000 producten van maar liefst 550 merken in beschreven staan. Schrijver en chocolatier George Bernardini runt inmiddels samen met zijn levenspartner Ramona Gustmann hun winkel ‘Georgia Ramon‘. – van waaruit er unieke repen met een even zo prachtige verpakking wereldwijd verspreid worden. Over zowel de chocolade winkel als het boek zijn reviews verschenen op Captainofgoods.com. Het boek staat verder boordevol foto’s van honderden chocolade merken en is daarmee een lust voor het oog. Misschien dat dit exemplaar daarom wel bij zo’n beetje elke chocolatier, importeur, winkeleigenaar en chocolateer prominent op tafel ligt. Let er echter wel op dat dit boek op de meeste locaties zo goed als uitverkocht is!

Review over de chocolade repen | Interview met Georg Bernardini

Bol.com & The Chocolate Tester

 

 

RAISING THE BAR The Future of Fine Chocolate

In vier delen, verweven door één imposant boekwerk nemen de schrijvers Pam Williams & Jim Eber hun lezers mee in de hele reis van de cacaoboon. Daarnaast staat dit boek vol met interviews van Internationale stakeholders; zij zijn namelijk de toekomstige belofte van de fine flavor industry. Met dit boek zal je als lezer en chocoholic zijnde het proces nog beter gaan begrijpen. Tegelijkertijd weet jij voortaan op elke verjaardag, bijeenkomst etc. alle in’s en out’s van de chocolade industrie te vertellen. – als dit je streven is, dan is dit boek zeker de moeite meer dan waard!

Bol.com & Amazon

 

 

CHOCOLATE WARS The 150-year Rivalry between The World’s Greatest Chocolate Makers

Dit meeslepend boek van schrijfster Deborah Cadbury zal niet misstaan als Victoriaans romannetje. Wat voorheen nog een lekker goedje voor de steenrijke en hooggeplaatste elitie was, werd dankzij een Zwitserse werkwijze een extraatje voor iedereen. Zodra je in dit boek begint met lezen word je als het ware meegesleurt door het leven van de Cadbury’s, een stel sobere Quakers welke de verantwoordelijkheid droegen voor het vervaardigen van een wereld product als chocolade. – en dan niet zomaar een product, nee de Cadbury’s wilden de beste chocolade ter wereld creëren. Neem deel aan de traditie en de levensstijl, wees één met de personages en laat je wegblazen door een geweldige cast!

Bol.com & Amazon

THE TRUE HISTORY OF CHOCOLATE

Met dit boek nemen schrijvers Sophie en Michael D. Coe jou 4000 jaar terug in de tijd, hier bevind jij je als lezer zijnde midden in de jungles van Mexico en Midden-Amerika, vervolgens zit je weer tussen de Maya’s en de Azteken. Laten we vooral de Spaanse verovering niet over het hoofd zien, want juist toen vond chocolade zijn weg richting Europa. Het werd een goedje voor de elite, waaronder aristocraten en vorsten. Pas vanaf de 19de eeuw werd chocolade voor ieder mens toegankelijk. Vandaag de dag is het juist weer een luxe product geworden. Kortom: van A t/m Z zal je op een zeer toegankelijke wijze kennis gaan maken met de geschiedenis van chocolade. Deze 3de editie bevat nieuwe foto’s en is volledig bijgewerkt.

Bol.com & Amazon

 

 

CHOCOLATE Indulge Your Inner Chocoholic

Dom Ramsey is een expert op chocolade gebied. Daarnaast is hij schrijver, consulent en een Academy Award winnende chocolade maker. Hij is oprichter van ‘Damson Chocolate‘, eigenaar en editor van ‘Chocoblog’, oprichter van ‘Bean&Bar‘ en Co-oprichter van ‘Cocoa Runners‘ en ‘World Chocolate Guide‘. Daarnaast is hij ook nog eens jurylid bij ‘World Chocolate Masters‘, ‘Academy of Chocolate Awards‘ en de ‘International Chocolate Awards‘. Met zijn boek leer je alles op het gebied van bean-to-bar chocolade. Ontdek hoe je het kan proeven en gebruiken voor je eigen unieke recepten. Er gaat daadwerkelijk een wereld voor je open!

Bol.com & Amazon

 

1001004009710262CHOCOLATE UNWRAPPED

Chocolate Unwrapped duikt dieper in de wereld van chocolade als voedselproduct. Je leert verschillende variaties kennen, waaronder authentieke smaken. Chocolade is immers net als wijn zeer veelzijdig. Dit dankt het product aan zijn klimaat, grondgebied en de productie. Je leert te identificeren op basis van smaak, elementen, opslag en gebruik. Daarnaast komen er ook nog enkele chocoladerecepten aan bod. – een leuk boekwerk voor de chocoladeliefhebber en keukenprins(es).

Bol.com & Amazon

 

 

 

51qhtzyxrcl-_sx434_bo1204203200_-1DISCOVER CHOCOLATE The Ultimate Guide to Buying, Tasting, and Enjoying Fine Chocolate

Schrijver Clay Gordon wist furore te maken als oprichter van ‘The Chocolate Life‘. Dit maakt hem tot een échte chocophile, een mooi woord voor chocolade kenner- en expert. Expertise heeft Clay namelijk zeer zeker. Voor hem is chocolade als wijn van een goed jaar; smaak is allesbepalend, maar zeker ook tal van andere aspecten. Het boek heeft dan ook een rating-systeem, kaarten en ( winkel ) advies voor een chocolade en wijn pairing. Het boek is daarmee een heus veldgids geworden, om het overzicht te kunnen houden tussen soort- en stijl. Discover Chocolate is hét handboek voor elke chocolade entrepreneur.

Amazon

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s