Leon Restaurants


Leon Restaurants is in 2004 opgericht door de vrienden John Vincent, Henry Dimbleby and chef Allegra McEvedy. Op het moment van schrijven zijn er zo’n 44 winkels in Engeland, waaronder één op Schiphol Plaza. – en is daarmee hun eerste stap richting de rest van Nederland. De vestiging in Nederland wordt gerund door voorman Walter Seib van ‘HMSHost‘, welke zelf weer deel is van ‘Autogrill S.p.A‘. Het bedrijf is al meer dan 40 jaar marktleider op het gebied van creatieve eetlocaties in luchthavens en langs snelwegen. Dit in 31 verschillende landen verspreid over 4 continenten. Hier gaan wij in Nederland zeker meer van horen. Misschien heb je het zelfs al mogen ontdekken tijdens je city trip, ben jij eigenlijk al bij een Leon Restaurants binnen geweest!?

THERE’S MORE

Leon Restaurants staat uiteraard niet bekend als chocolatier, het is en blijft uiteraard een restaurant waar men terecht kan voor een gezonde maaltijd. Toch kan je er terecht voor jouw dagelijkse dosis chocolade. Men verkoopt er namelijk drie kleine chocolade reepjes, waaronder: Dark Chocolate ( 70% ), Dark Chocolate & Raspberry ( 60% ) en Dark Chocolate Orange & Almond ( 60% ). Hier gaan we straks verder op in. >>

Bij Leon Restaurants is fastfood eindelijk een ander concept geworden; voor een salade ben je er aan het goede adres, daarnaast ook wraps en soep. Het menu is dan ook gebasseerd op de mediterraanse keuken. Met deze lekkernijen zijn de heren achter deze keten grootgebracht. – dus dat beloofd wat! Van oorsprong is de mens trouwens een groente-eter, vlees is slechts een bijgerecht. Volgens The Times is Leon de toekomst van nieuwe gezonde fastfood ketens, dus vadertje tijd heeft ons wel degelijk wat verstand bijgebracht. Zet bij een gepland bezoekje je Instagram maar vast standby, want dit levert mooie foto’s op.

VESTIGING SCHIPHOL PLAZA

Voor nog geen tien euro kan je een gezonde maaltijd en iets te drinken verwachten bij Leon Restaurant. Het menu waar men uit kan kiezen is hetzelfde als in het UK. Wel zijn er enkele aanpassingen gedaan, omdat niet alle streekproducten in Nederland te vinden zijn. Schiphol Plaza blijft de locatie bij uitstek omdat er miljoenen mensen op jaarbasis binnen wandelen. Dit publiek is gelijk zeer Internationaal wat weer voor naamsbekendheid zorgt. Mooie is ook dat de ingredienten direct afkomstig zijn van lokale boeren, dus er is wel degelijk sprake van traceability. Mooie is ook dat je zelfs bij de locatie van Schiphol Plaza terecht kan voor de échte Leon kookboeken boordevol interessante recepten. >>

Ook niet onbelangrijk te vermelden; het personeel dat er elke dag te vinden is heeft een training gehad in het land van herkomst, de UK, hier waren zij al snel overstag met het concept. – dit zie je dan ook gelijk terug in hun motivatie. McDonald’s en Burger King werden verslagen en kregen er competitie bij. Inmiddels is er een tweede vestiging bij Schiphol Plaza welke de deuren kon openen. Zet je spelletje Risk maar aan de kant, want Leon Restaurant is toch al winnende!

DO THEY SELL CHOCOLATE

Yes, they do; en Captain of Goods mocht het uitproberen. Bij Leon Restaurants verkoopt men de volgende drie 25g. repen:

  • Dark Chocolate, Orange & Almonds || 60%
  • Dark Chocolate & Raspberry || 60%
  • Dark Chocolate || 70%

Dark Chocolate is bereid met São Tomé couverture en is daarmee omgesmolten ook als delicatesse te gebruiken voor het maken van cakes, desserts, decoratie of chocolade fondue. Een lekker reepje voor de liefhebber van pure chocolade. Wanneer ik de Dark Chocolate & Raspberry mag proeven zijn het de frambozen welke de boventoon voeren. Dit reepje is duidelijk mijn favoriet met zijn 60% cacaogehalte en smaak. Als laatste is de Dark Chocolate, Orange & Almond aan de beurt. Geroosterde amandelen in combinatie met sinaasappel smaak kan je niet laten liggen. De reep heeft net als bovenstaande chocolade repen een prima knak. Het geheel is uiteraard geen ‘origin’ of ‘fairtrade’ reep, maar snoept wel lekker weg.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s