Anne Mulder || Life Beyond Wood


Anne Mulder, 32 jaar is woonzaam in downtown Apeldoorn. Zij omschrijft zichzelf nog het beste als; best lief, wel erg klein en vooral erg druk met het maken van kunst. Pyrography is hetgeen waar zij zich nu nog het meest op richt. Niet te verwarren met ‘pyromanie’. Haar passie voor Pyrography ontstond nadat zij door een ongeluk in een revalidatiecentrum terecht kwam. Juist de dingen die Anne dagelijks voor lief nam, kon zij van de ene op de andere dag niet meer voor elkaar krijgen. Genoodzaakt om haar leven over een andere boeg te gooien, kwam Pyrography op haar pad. Achteraf blijkt dit het beste te wezen wat haar ooit is overkomen. Vandaag de dag werkt zij dan ook nog steeds aan de mooiste projecten: Anne Mulder, beeldend kunstenaar, gevangen in een lichaam vol pijn, vrij van geest, alsnog een échte levensgenieter!

Waarom een hand van hout

Ik ben gek op hout! Als ik ergens rondloop en iets van hout zie check ik meteen of het fikbaar is. Zo liep ik eens tegen deze houten handjes aan. Ik was op slag verliefd. Hier moest ik wat mee! Het eerste handje was zo tof geworden dat ik besloot om er meer te maken. Deze zijn geïnspireerd op de kunst van het tatoeëren. Per handje ben ik gemiddeld acht tot twaalf uur geconcentreerd aan het werk. Het fikken is rustgevend. Wat kan ik zeggen; ik steek graag dingen in de fik. ∎

Hoe reageert de omgeving op jouw veelzijdigheid

Het liefst verzamel ik positieve en creatieve mensen om me heen. Vrije geesten en dromers. Dit stimuleert en geeft veel energie. Brainstormen, ideeën uitwisselen en visies delen is iets wat ik regelmatig doe met mensen in mijn omgeving. Er zijn ook mensen die deze creatieve drang niet snappen. Tot diep in de nacht doorwerken omdat je simpelweg niet door hebt hoe laat het is, of uit het niets inspiratie krijgen en aan de slag moeten. Als ik in deze flow terecht kom, ga ik er in mee. Dat wordt niet altijd gewaardeerd. – ’Too bad, i do it anyway!’  

Koffie of thee persoon

Ik ben een thee mens. Ik drink mijn thee het liefst zo saai mogelijk. Earl Grey met een beetje honing. Wel heb ik een verzameling aan verschillende zwarte theeën in huis. Mijn favorieten van dit moment zijn Yellow Label en Twinings. ∎

Wat is jouw ideale muziek + chocolade moment

De chocolade is op voordat ik mijn muziek überhaupt aangezet heb. Ik kan me niet inhouden. Eten leidt af van het​ creëren dus snoep ik alles snel naar binnen zodat ik daarna geconcentreerd in mijn atelier aan de slag kan met een chill muziekje. ∎

Ga je in de toekomst echt tatoeëren

Klopt! Het lijkt me geweldig om te kunnen tatoeëren. Onlangs heb ik mijn eerste tattoo op siliconenhuid gezet. Daarbij heb ik meteen de tafel mee getatoeëerd. De lijnen waren niet allemaal even strak. Voor een eerste poging ben ik best tevreden, maar kom niet naar mij toe als je een mooie tatoeage wil. Het is voor mij puur een vorm van kunst die ik wil leren beheersen. Misschien dat ik ooit eens iets op mijn eigen huid zet. Dat lijkt me wel tof. ∎

Hoe ben je op het idee gekomen voor ‘Rats & Cockroaches’

Er zat wat opgekropte frustratie in mijn lijf. De beste manier om deze frustratie kwijt te raken is door me uit te leven in mijn kunst. Ik staarde naar een leeg canvas en ineens kreeg ik een ingeving; ratten en kakkerlakken! ∎

Je zit zelf ook onder de kunstwerken, wat is het verhaal achter jouw tattoos

Mijn tattoos betekenen veel voor me. Het verhaal erachter is erg persoonlijk. Ik geloof niet dat ik het ooit aan iemand verteld heb. Ze zijn op deze manier echt van mij en dat hou ik graag zo. Het is tegelijkertijd ook een vorm van zelfexpressie.  Er komen er vast nog meer bij, maar wat, dat weet ik nog niet. Het moet wel bijzonder blijven. ∎

Gaan we in de toekomst nog meer van je horen

Ja natuurlijk. One way or another ben ik altijd bezig met brainstormen, conceptdeken en nieuwe projecten. De dingen die ik doe, doe ik vooral voor mezelf, maar ik deel ze graag. Positive vibes! ■

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s