Jeeves & Jericho Teasmiths of Oxford


Het direct in het oog springend merk: ‘Jeeves & Jericho‘ doet het goed op menig theefestival. De vierkante verpakkingswijze voorzien van cultureel gerichte illustraties worden dan ook massaal verkocht. Wat veel mensen nog niet weten is dat dit bedrijf een zuster bedrijf is van Ue Coffee Roasters.  – één van de koffiepartners van La Marzocco.  Beide bedrijven zijn opgericht door Dominic Boyett en Daniella Franzese. Vandaag de dag staat Jeeves & Jericho, opgericht in 2011 dan ook bekend als ‘Jong fris ambachtelijk theebedrijf.’ Helemaal vanaf het begin opgebouwd, vanuit hun eigen keuken. Op basis van tomeloze inzet en sterk vertrouwen, staat elk kop thee garant voor een unieke en plezierige ervaring. Elke slok neemt jou mee op een bijzondere reis waarbij smaak en beleving centraal staat.  De naam ‘Jeeves & Jericho’ is geïnspireerd op basis van oude thee tradities. – welke oog in oog komen te staan met een nieuwe wereld en de daartoe behorende levensstijl. “Jeeves’ is het oude literaire personage en Jericho is een jong, hip en modieus gebied van Oxford.” – aldus Daniella & Dominic. ∎

SUNDAY AFTERNOON PORCELAIN

Om het ontstaan van Jeeves & Jericho nog beter te kunnen samenvatten weet Daniella ons het volgende te vertellen: Als klein meisje keek zij telkens uit naar de zondag. Dit was immers de dag waarop haar moeder en zij echt de tijd namen om gezamelijk losse thee te zetten. Dit was telkens weer een bijzondere ervaring omdat haar moeder alleen op deze dagen gebruik maakt van het porselein. Dan kwamen de mooie theepot, theekopjes en schotels tevoorschijn voor een heerlijk kop thee. Juist deze ervaring wist bij Daniella een sterke emotionele connectie met thee teweeg te brengen. In de loop der jaren begon zij deze zondagen dan ook te missen.

Om meer te weten te komen van de thee waar zij destijds zo van genoot, ging Daniella op zoek naar kwaliteitsthee afkomstig uit de hele wereld. Tijdens haar ontdekking kwam zij tot een voor haar nog onbekende conclusie: er was nog geen theebedrijf dat mensen zonder ervaring van losse theeën meer wilde bijbrengen. Op dit moment nam Daniella de beslissing om Jeeves & Jericho te beginnen. – Geschikt voor mensen die nieuwe theesoorten willen ontdekken en begrijpen, maar ook om deze mensen te verwelkomen in een nieuwe grote spannende wereld van de losse thee.

Jeeves & Jericho is gespecialiseerd in een breed scala van losse blad- Fuso-piramides, van de bekende thee ‘Breakfast’ thee en ‘Earl Grey’ tot de zeldzame ‘Big Red Robe’ en ‘Black Pagoda’ tot de unieke ‘Girlie Grey’ en ‘Tropical Mandarin’. Naast het besteden van enorm veel tijd aan hun werkzaamheden, wordt de kwaliteit- en smaak van hun theeën aangepast in hun zoektocht naar de juiste accessoires voor theezetten. ∎

INTERVIEW WITH THE COMPANY

ORIGIN
Waar komen de theeën zoal vandaan | Onze theeën komen van alle bekende theeteeltlanden zoals India, China, Japan, Sri-Lanka, Zuid-Afrika en Taiwan. – rechtstreeks afkomstig van de plantages, zodat we kunnen zorgen dat we samenwerken met partners die een sterk ethish beleid voeren en die idealiter geregistreerd staat bij ‘The Ethical Tea Partnership‘, dat de theedrinker verzekert, dat de tea-estate werkers die de theesoorten telen allemaal een eerlijke deal hebben gekregen. ∎


UK TEA ACADEMY
Werken jullie ook samen met thee sommeliers |
Naast het werken met een hechte gemeenschap van experts uit de industrie, is Daniella ook onze thuis sommelier, zij heeft erkenning gekregen van de Britse theeacademie. Dit omvat het gebruik van ervaring, kennis en intensieve training, zodat zij haar theekennis kan doorgeven en ervoor kan zorgen dat wij de best mogelijke thee aanbieden. 

TOUGH CHOICE
Welke thee vinden jullie zelf lekker | Dit is een lastige vraag omdat wij zelf omringd zijn met vele fantastische theeën … we hebben de neiging om een selectie te maken voordat wij aan onze dag beginnen. De ochtend kan beginnen met een ‘Matcha’, de middag kan bestaan uit een ‘Gyokuro’ thee en ter afsluiting een Chamomile & Lavender. Daniella houdt van ‘Da Hong Pao’, welke ook wel bekend staat als ‘Big Red Robe’. 


TRADITION
Waarom zou men Jeeves and Jericho eens moeten proberen | 
Wij geloven sterk in het beschikbaar stellen van onze thee voor iedereen, ongeacht wie ze zijn of dat ze iets over thee weten. We willen mensen dezelfde ervaring bieden die Daniella elke zondag met haar moeder voelde. Dit door een breed scala aan hoogwaardige theeën aan te bieden. Evenals brouwaccessoires welke de theeceremonie thuis brengen. 


UE COFFEE ROASTERS
Bovengenoemd bedrijf is ook van jullie, was dit de basis voor Jeeves and Jericho |
Ja, Jeeves and Jericho is het zusterbedrijf van ‘UE Coffee Roasters’, het bedrijf is dan ook op éénzelfde manier opgericht door Daniella en mij. Ik geloofde ook dat er gelegenheid was om iedereen koffie van hoge kwaliteit te bieden. UE Coffee Roasters is de eerste en enige houtgestookte branderij in het Verenigd Koninkrijk, ons hout is lokaal geproduceerd in een straal van 10 mijl van landgoederen en duurzame bossen. Hout is een herbruikbare bron dat onze methode duurzamer maakt in vergelijking met andere roostmethodes. Ons brandproces vereist constante aandacht, dit omdat wij geen door een computer ondersteunde koffiebrander gebruiken en alles gebeurt met de hand, wat ons tot échte ambachtslieden maakt. 

TASTING THE TEAS

Van Jeeves & Jericho mocht ik een verscheidenheid van theeën testen, waaronder:

 • White Peony . Loose Leaf White Tea
 • Formosa Pouchong . Loose Leaf Olong Tea
 • Green Lemon & Ginger . Loose Leaf Green Tea


  BLACK TEAS

   

 • Earl of Grey . Loose Leaf Black Tea
 • Ceylon Orange Pekoe . Loose Leaf Black Tea
 • Passion Fruit Ceylon . Loose Leaf Black Tea
 • Smokey Russian Caravan . Loose Leaf Black Tea


   TEA MASTERS SERIES

   

 • Darjeeling 1st Flush Highlands Silver Tip . Loose Leaf Black Tea
 • Oriental Beauty Dong Fang Mei Ren . Loose Leaf Oolong Tea
 • Yunnan Golden Needle Dian Hong . Loose Leaf Black Tea


  END CONCLUSION

  De theeën van ‘Jeeves and Jericho’ zijn rijk van smaak en doen de cultuur gerichte illustraties van menig doosje recht aan. De ervaren theedrinker zal al snel voor de Tea Masters Series gaan omdat dit zijn ervaring ten goede komt. Het moge duidelijk wezen dat er een goede balans is ontstaan tussen de voorkeur voor Oolong, Witte, Groene- en Zwarte thee. Het kleurrijk gebruik van de vormgeving zorgt er voor dat zelfs de kleintjes in huis deze theeën al snel als interessant gaan ervaren en de doosjes waarschijnlijk gaan verzamelen om mee te spelen. Ben jij een beginnende theeleut die eindelijk de zakjes aan de kant durft te schuiven; dan zou ik deze losse thee zeker aanraden. Voor een paar centjes meer kan je zelfs voor de opbergblik gaan ipv het doosje. – wat uw keuken weer ten goede komt. Al met al is Jeeves & Jericho een redelijk nieuwe speler op de markt met een grote toekomst. – en dit zie ik graag. 


Jeeves and Jericho | jeevesandjericho.com

Facebook // Twitter // Instagram


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s