Lucaffé


Wie weleens bij de koffiethuiswinkel te Dieren een voorraad koffie komt halen, is het Italiaans koffiemerk Lucaffé vast niet onopgemerkt gebleven. – mij trouwens ook niet toen ik er als stagiair op kantoor zat. Destijds zat ik thuis nog aan de Dolce Gusto koffie met als droom ooit een volwaardig volautomaat te bezitten; “écht eens aan beginnen” wist mijn werkgever Folkert Terpstra mij te vertellen. Inmiddels heb ik alweer een aantal jaartjes mogen genieten van mijn Siemens EQ6 en een groot scala aan diverse koffiemerken, waaronder sinds een aantal maanden ‘Lucaffé’. Ik schrijf maart 2017, het moment wanneer ik thuis kom van mijn werk en een grote doos op de eettafel zie staan. Tijdens het uitpakken ontdek ik niet één maar zeven zakken Lucaffé koffie. Als klap op de vuurpijl zaten er ook nog zes koffieblikken met inhoud bij. – vanaf dit moment wist ik één ding meer dan zeker; “hoe ga ik dit ooit allemaal proeven en testen, je wilt immers niet dat de koffiebonen bederven.” – Vandaar dat ik uitgebreid de tijd hebt genomen om een volwaardig review te kunnen schrijven. – en ik kan alleen maar hopen dat dit gelukt is. So, let it be written …

GARDAMEER, ITALIË

Het Gardameer staat bekend als grootste meer van Italië. Verspreid langs de kust kan je er dan ook terecht voor tal van koffie en thee tentjes, want laten wij eerlijk wezen, eten en koffie zijn heilig voor de échte Italiaan. Het schilderachtig landschap kenmerkt zich voor dit soort gelegenheden. Het gebied dient zich dan ook aan als trekpleister voor tal van toeristen. Recreatie en inspanning zorgt ervoor dat de meeste toeristen ook bij Hotel Roma van een uitstekend verblijf kunnen genieten.

Lucaffé Founder: Gian Luca Venturelli

Wat menig koffieliefhebber waarschijnlijk nog niet wist is dat Lucaffé juist hier ontstaan is. Het bedrijf werd in 1996 opgericht door Gian Luca Venturelli. Om precies te zijn, aan de oevers van het Gardameer in Padenghe sul Garda, een gemeente in de Italiaanse provincie Brescia. Het gebied telt slechts 3970 inwoners. – en is geliefd om zijn prachtige luxueuze villa’s en appartementen. Wie heerlijk tot rust wenst te komen doet dit onder het genot van een kop Lucaffé koffie en de Italiaanse ‘luce solare’ zon, welke kan oplopen tot elf uren zon per dag.

Wat begon als een kleinschalig ambachtelijk ‘Lucaffé Coffee Roasting Company’ is uitgegroeid tot één van de grootste koffiemerken ter wereld. – en tegelijkertijd een prijzig koffiemerk, maar dan heb je ook écht wel iets. Laat dit nu net zijn wat de meest ervaren koffieleut in handen wenst te hebben. Het bedrijf verhuisde in 2004 naar Carpenedolo (Brescia), zo’n 20km verderop. Het betreft ditmaal een iets groter dorp met circa 11.205 inwoners. En het mag weleens vermeld worden; het gaat zeker niet slecht met de coffee business. ∎

ORIGIN OF THE BEANS

Lucaffé selecteert de aankoop van koffie zorgvuldig. Eerst wordt alles op locatie bij de plantages persoonlijk geproefd. Van daaruit is men verantwoordelijk voor het transport richting de fabriek. Enkel de ‘Jamaica Blue Mountain’ koffiebonen worden in houten vaten vervoerd. Dit om het aroma te behouden. Tijdens de verwerking van de koffiebonen tracht men de essentiële oliën en aroma’s te behouden. Doordat hier veel zorg naar uit gaat zijn de bonen goed ontwikkeld en geurig. Dit zorgt voor weinig vocht en een beperkt cafeïnegehalte. Uiteindelijk worden de koffiebonen vermalen met de beste molens ter wereld. Zo kan Lucaffé ook in de vorm van ESE Coffee Pods verkocht worden. Voor de liefhebber van koffiebonen zijn er uiteraard ook zakken met bonen leverbaar. ∎

ONTVANGEN PRODUCTEN

Van Lucaffé ontving ik de volgende producten:

  • Blucaffé 700g zak & 125g blik.
  • Classic 1kg zak & 125g + 250g blik.
  • Lucaffétteria 700g zak
  • Pulcinella 700g zak
  • Mr. Exclusive 1kg zak & 125g + 250g blik.
  • Decaffeinato 700g zak & 250g blik.
  • Caffé del Ospite 700g zak

SMAAKBELEVING

Wanneer je alleen al een blik vervaardigd uit tin of een zak van Lucaffé voor je hebt staan gaat je hart lichtjes tekeer. De imponerende verpakkingswijze nodigd uit tot genieten. Het voordeel van de tinnen verpakking is dat het hersluitbaar is, zo blijven de koffiebonen langer vers, ideaal als je nog even wilt genieten alvorens je twee weken met vakantie gaat. Nu rest enkel nog de vraag of de smaak evenwaardig is aan zijn verpakking. Toen ik voor het eerst Lucaffé mocht proeven was de sterkte even wennen, het betreft namelijk wel een goed stevig kop koffie met lekker veel caffeïne. De sterkte zorgt er gelijktijdig voor dat het de aroma aan werkelijk niets ontbreekt. Niets geen slap bakkie koffie, maar meesterlijk en intens genieten! Al met al heeft het marketing team goed nagedacht over een ontwerp dat uitnodigd tot het drinkgenot. – chapeau! Wie Lucaffé ook eens wenst te proberen maar niet van al te sterk houdt, is er altijd nog de Decaffeinato. Zo kan ook jij thuis meepraten met andere koffieliefhebbers over dit uitstekend product. Wil jij dit Italiaans koffiemerk ook eens proberen dan kan je binnen Nederland terecht bij een select aantal winkels, waaronder ‘De Koffiethuiswinkel’.

 

Lucaffé | Lucaffé.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s