ACF 2018 van koffie tot lifestyle


Koffiegeeks, Barista’s, koffieliefhebbers en professionals voelen aan het begin van het jaar weer éénzelfde kriebels in de buik; net als vier succesvolle voorgaande jaren staat het Amsterdam Coffee festival (ACF) weer on top of the wishlist. – en ook achter de schermen tijdens het opbouwen van zo’n event zit de sfeer er goed in. Heftrucks rijden het Westergasfabriek in en uit, complete stands worden er in één of twee dagen volledig opgebouwd: prefab wanden worden gesausd, er worden koffiemachines geplaatst waar menig koffieliefhebber alleen maar van kan dromen, technici zijn op hoogwerkers bezig met sfeerbelichting en last but not least klinkt er tussen al het kabaal en gezellig geroezemoes ook nog eens de juiste muziek. Je leest het al, het is een komen en gaan deze dagen voor de grand opening van dit grootst opgezet koffie spektakel. – en wie inmiddels met kriebels in de buik ‘Koffie!’ van de dames Kooistra en Mol zit te lezen kunnen zich ook ten buiten gaan aan onderstaand afgebeelde boeken. – o, had ik trouwens al vermeld dat jij op dit event ook kan genieten van thee, chocolade en food; ‘bring it on’ zou ik zeggen! 

 

AMSTERDAM COFFEE FESTIVAL

Van donderdag 8 t/m zondag 11 maart 2018 kan koffie minnend Nederland terecht op het Amsterdam Coffee Festival. Het terrein van de Westergasfabriek te Amsterdam leent zich perfect voor het koffiegebeuren; diverse foodtrucks staan al klaar voor jou, in twee verschillende gebouwen zijn ontelbaar veel koffiemerken (en uiteraard thee, food & chocolade) aanwezig. De medewerkers en barista’s vertellen jou maar al te graag over hun passie omtrent het bereiden van koffie. – dus er is geen rede voor twijfel. Wel raad ik jou aan wat centjes mee te nemen, want het is ook zonde om op zo’n mooi event alleen maar rond te kunnen kijken. >>

Eenmaal binnen gaat er ook nog een strijd gaande om de SCAE Coffee Competitions, waaronder tal van wedstrijden voor de beste barista’s van Nederland. Denk daarbij aan:

Als ‘toetje’ is er nog de Koffie Mixologists waarbij duo’s waaronder één Barista en één Mixologists in vier spannende knock-outrondes strijden om de hoogst haalbare mix.

Al met al zal er genoeg te beleven zijn voor elke koffieliefhebber. 

 

KOFFIE ALS LIFESTYLE

Koffie is steeds meer een lifestyle, wij staan er mee op, zitten ermee in de trein richting werk of school en uiteindelijk sluiten wij er voldaan onze dag mee af. Op het internet zijn tal van prachtige websites te vinden waaronder een exclusieve site voor benodigdheden (barista basics) zoals ‘Espresso Parts‘. Wat magazines betreft is er ook een ruim aanbod: Standartmag, is bijvoorbeeld één van de meest gelezen internationale koffie magazines. In Nederland zelf zijn wij vooral bekend met het koffieTcacao magazine. – daarnaast zijn er veel meer interessante magazines over koffie te vinden, waaronder: Drift en Brygg. – Barista magazine is zelfs geheel gratis online te lezen. 

PR & MARKETING

Wie ook nog eens op Spotify zit kan gelijk terecht voor achtergrondmuziek, koffiewaardig! – misschien scoor je er direct je nieuwe LP mee voor je vinyl collectie. Hoe is het eigenlijk mogelijk dat een drankje als koffie is uitgebouwd tot een lifestyle? Één waar wij qua advertenties zoals dit prachtig artwork van Swisswater, niet meer om heen kunnen lopen. >>

Misschien is het wel te danken aan de opkomst van trendy koffietenten, uitnodigende magazines en stoer uitgedoste barista heren- en dames. – het is en blijft tenslotte een vak waarbij tatoeages en piercings beslist niet op de ‘not admitted’ lijst staan. Sterker nog, hoe stoerder de barista, des te beter een koffietent te vinden is. Blogs als deze rijzen de pan uit en er komen steeds meer ervaren bloggers bij welke hun vak verstaan. Dit is voor de liefhebber erg fijn, want als jij ergens iets gratis kan lezen over events, koffie en lekkernijen scheelt dit weer in de centen. Organisatoren en professionals in de koffie industrie hebben hier dan ook baat bij, zij krijgen een steeds groter publiek dat écht om hun product geeft. Al met al the best of both worlds. 

WAAROM JIJ ERBIJ MOET ZIJN

  • Eindelijk eens een goede jaarvoorraad met top merken aanleggen. (beter dan de supermarkt)
  • Koffie smaakt duizendmaal beter op een heus koffie event met andere koffie liefhebbers.
  • Je kijkt je ogen uit met zoveel interessante prachtige uitgestalde stands.
  • Eindelijk eens wat meer informatie over dat ene mooie merk, dankzij de flyers, boekjes etc.
  • Alleen al die goodiebag van het Amsterdam Coffee Festival mag toch niet ontbreken als jij de stad in gaat.

 

EVENT INFORMATIE

Gashouder
Klönneplein 1
1014 DD Amsterdam

Tickets

Amsterdam Coffee Festival (Website)

Facebook | Instagram (Event)

 

– Na mijn bezoek aan het Amsterdam Coffee Festival op vrijdag 9 maart volgt er nog een artikel –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s