Good Now Farms Chocolate


Met ‘Country Roads’ van John Denver als achtergrondmuziek, neem ik u als lezer mee richting Canada. Want het is hier in de provincie Ontario waar Sudbury als stad gevestigd is. – omringd door meren als Lake Ramsey en Lake Wanapitei, kan je John Denver bijna niet achterwege laten. Het is in Sudbury waar Tom en Monica Rogan, beide fervent chocolade liefhebbers hun passie voor chocolaterie om weten te zetten in ambacht. In 2015 kocht het stel een oude boerderij waar niet niet veel later de magie mocht plaats vinden. De nu bekende Good Now Farms chocolade repen werden uiteindelijk dicht bij huis, in hun eigen schuur geproduceerd. Hier spenderen Tom en Monica dan ook bijzonder veel tijd aan het vervaardigen van heerlijke chocolade, welke vanuit huis geleverd wordt aan distributeurs en een verscheidenheid aan winkels. Dat de repen in Nederland nog niet te vinden zijn vind ik dan ook onbegrijpelijk; de goudkleurige verpakkingswijze nodigd uit en weet zich mede dankzij de romantiek van het boerderijleven tot een publiekslieveling te maken.

 

De passie voor chocolade begon pas echt op gang te komen toen Tom en Monica een vintage winkel bezocht hadden. Deze winkel verkocht zelfgemaakte chocolade in plaats van repen uit de lokale supermarkt. Van daaruit kocht het tweetal bonen in om te roosteren. Met hun basisspullen waaronder föhns kwamen zij niet ver, sterker nog er gingen er veel kapot. – het was duidelijk dat er beter materiaal in de schuur moest komen te staan. >>

Uiteindelijk waren zij geraakt door het feit dat ze werkelijk een bijdrage konden leveren aan het leven van de cacao boeren. Door het verlenen van enkele investeringen waaronder een fermentatie- en droogvoorziening in San Juan, konden de boeren hier échte kwaliteit cacaobonen leveren. – kortom, Amerikaanse ‘origin’ chocolade zoals het bedoeld is; ambachtelijk en rechtstreeks van de boeren. >>

Tom en Monica bezoeken de boeren altijd persoonlijk, dit om goed zicht te houden op de oogst en de verwerking van de diverse cacaobonen. – kwaliteit is namelijk van belang: niet alleen voor Good Now Farms maar ook voor hun klanten. Wat elke reep ook zo uniek maakt is het feit dat de cacaoboter afkomstig is van éénzelfde bonen als dat waar de repen uit vervaardigd worden. Zo verkrijgen de bonen afkomstig uit Peru, Mexico, Guatemala, Ecuador en Nicarague hun extra zachte textuur. Laat dit nu o zo lekker zijn! ∎

Uniek kijkje achter de schermen

TESTING THE BARS

Van ‘Good Now Farms’ mocht ik de volgende 4 repen proberen:

  • Nicalizo | 77%
  • El Carmen | 77%
  • Almendra Blanca | 77%
  • Asochivite | 77%

De goudkleurige verpakkingswijze en de 2D letterprint in goudkleur doen vermoeden dat wij hier te maken hebben met een dure reep chocolade. Niets is minder waar, en dit is maar goed ook, want betaalbaar in combinatie met lekker is altijd fijn. Deze repen worden voor slechts $8.00 (omgerekend: €6,50) te koop aangeboden op de website van Good Now Farms Chocolate. Of deze repen weldra ook in Nederland te koop zullen zijn hangt net af van een geïnteresseerde distributeur. Één van de meest bekende distributeurs van origin Amerikaanse chocoladerepen in ons land is dan ook The Highfive Company in Haarlem-Spaarnwoude; met repen als: Taza Stone Ground Chocolate, Dick Taylor Craft Chocolate, Raaka Virgin Chocolate, Kilian & Close, In ‘t Veld, Duffy’s Chocolate, Mānoa Chocolate Hawaii en Menakao Madagascar Chocolate. – stuk voor stuk fantastische merken om eens geprobeerd te hebben. >>

Wat maakt Good Now Farms Chocolate dan zo interessant? Tijdens het proeven van deze repen was ik direct onder de indruk  van het achtergrondverhaal. Het vervaardigen van chocolade in een schuur dichtbij huis; dit kan toch nooit bijzonder zijn!? Toen ik voor het eerst de geur van deze repen tot mijn nam was ik dan ook verkocht en de smaken waren van elke reep divers maar toch ook elk weer zalig. Je proeft direct dat de cacaobonen van hoge kwaliteit zijn: wat de geur sowieso al deed vermoeden. Waar de ene reep een houtachtige geur had, rook een andere reep weer aardachtig. – dan was er zelfs nog de unieke geur van geroosterd rozijnen brood aanwezig. De textuur van elke reep welke ik mocht proeven bestond uit 77% puur cacao en was romig tevens zacht van smaak. 

  • Tip: Ben ook je ‘plakboek’ vol wikkeltjes van chocoladerepen aan het uitbreiden richting Amerikaanse chocolade, dan mag Good Now Farms Chocolate zeker niet in jouw collectie ontbreken!

 

Good Now Farms: Facebook | Instagram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s